Буде збір на палку? Лачен і Лебіга пригрозили депутатам через скандальний закон про відкуп для корупціонерів (відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 липня 2024, 14:34

Відомий стример Лебіга вже записав відеозвернення

Відомий стрімер Михайло Лебіга, який нещодавно разом із Надією Дорофєєвою зібрав 5 млн гривень на ЗСУ, та блогер-волонтер Ігор Лаченков (Лачен) почали бити на сполох у мережі. Блогери виступили проти скандального законопроекту 11340, який депутати проголосували у першому читанні.

Як писав "Телеграф", Верховна Рада підтримала скандальний законопроект, який міг би дозволити топ-корупціонерам відкуповуватись грошима від кримінальної відповідальності. Суспільний резонанс викликало те, що умовно сума хабара може бути більшою, ніж сума відкупу.

У своєму телеграм-каналі "Лачен пише" волонтер Ігор Лаченков активно висвітлював голосування за скандальний законопроект. Він закликав українську громадськість не допустити другого читання.

А стрімер Міша Лебіга навіть записав відеозвернення, в якому пригрозив депутатам оголосити збір на палку: "Якщо у другому читанні цей законопроект буде прийнятий, я ні на що не натякаю, але я зроблю збір на величезну палку. І з трьох разів вгадайте, в якому місці вона опиниться", — заявив Лебіга.

Зазначимо, що після резонансу в мережі депутати "дали задню". Так, один із них Дмитро Гурін заявив, що він "тупо помилився", голосуючи за скандальний закон і пообіцяв у другому читанні не підтримувати його. А нардеп Роман Грищук також зізнався, що голосував, але до другого читання пообіцяв внести правки, щоб унеможливити всі ризики.

Тим часом стрімер Лебіга записав ще одне відео, в якому зазначив, що вже зрозуміло, що "нічого не буде". Проте вимагав вибачень від депутатів, які голосували за легальний відкуп для корупціонерів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що українських блогерів після скандалу з "Охмадетом" внесли до "Миротворця". Хто потрапив до списку.