В Україні зʼявиться книга про лідера "Братів Гадюкіних": що про це відомо

Читати російською
Автор
Новина оновлена 23 липня 2024, 18:10

Читачі зможуть дізнатися про життя відомого артиста

В Україні видадуть книгу про лідера відомого гурту 90-х "Братів Гадюкіних" Сергія Кузьмінського, більш відомого, як "Кузю". Попри те, що музикант вже відійшов у вічність, він запам'ятався багатьом оптимістичною вдачею та жагою до життя.

Книга про соліста "Братів Гадюкіних" отримала назву "Всьо чотко". Її автор, дослідник і вокаліст гурту "Мертвий півень" Юрій Рокецький протягом 4 років працював над матеріалами, пише "Наш формат".

Рокецький читав всю наявну літературу про Кузьмінського та проводив інтерв'ю з тими, хто знав музиканта. Таким чином, автор хотів показати його життєвий і творчий шлях, а також створення легендарного гурту "Братів Гадюкіних".

"Дослідник і музикант Юрій Рокецький 4 роки збирав матеріали: записував 10-ки годин інтерв’ю, опрацьовував періодику і роботи мистецтвознавців, по клаптиках складаючи картину життя Кузі та гурту "Брати Гадюкіни". В результаті вийшла надзвичайно захоплива історія не тільки про справжнього оригінала, bad guy і непересічну особистість, Кузю, а й по суті, про цілу епоху", — йдеться в описі книги.

Відомо, що книгу вже можна придбати за передзамовленням. Її вартість складає 560 гривень.

Що відомо про гурт "Брати Гадюкіни"

Колектив виник у 1988 році у Львові. Гурт був одним із перших, хто прославився на пострадянському просторі у жанрі року. Одним із найпомітніших учасників гурту за всю його історію був вокаліст і клавішник Сергій "Кузя" Кузьмінський. Він писав треки для гурту з галицьким діалектом, зокрема, першими були "Чуваки, всьо чотко" і "Мертвий півень".

Саме "Кузя" написав десятки україномовних композицій для "Братів Гадюкіних", які стали широко популярними. Він вправно поєднав гостру іронію, галецький діалект і наркоманський сленг. Натомість музика гурту містила елементи рок-н-роллу, фольку, блюзу, панку, реґґі. Дехто навіть називав "Братів Гадюкіних" — "українськими Rolling Stones".

У 1989 році колектив виступив на популярному в ті часи фестивалі "Червона рута" і посів друге місце. Творчість виконавців набирала обертів і вони почали гастролювати як по Україні, так і за її межами.

Через певний час "Брати Гадюкіни" допомагали просуватися у кар'єрі таким колективам, як "Плач Єремії", "Мертвий півень", "Клуб шанувальників чаю".

Криза в колективі почалась, коли "Кузя" був вимушений піти з колективу через лікування від наркотичної залежності. Брак лідера в гурті дуже відчувався і в них почали з'являтися проблеми з організацією концертів. Тож у 1995 році "Брати Гадюкіни" розпочалися. у 2006 році гурт возз'єднався заради того, аби виступити в київському "Палаці спорту".Творча спадщина колективу містить 4 студійні альбоми, 4 концертні альбоми та 2 збірки треків.

Сам Кузьмінський пішов з життя у 2009 році. Причиною став рак гортані.

Раніше "Телеграф" розповідав, що дитячу книжку "Тореадори з Васюківки" екранізують. Роботою займеться команда професіоналів.