Королівська "зарплата": принц Вільям за минулий рік отримав у чотири рази більше, ніж роком раніше

Читать на русском
Автор
Принц Вільям "заробив" за рік 30 млн доларів на посаді герцога Корнуолського Новина оновлена 24 липня 2024, 16:16
Принц Вільям "заробив" за рік 30 млн доларів на посаді герцога Корнуолського. Фото Getty Images

Стала відома заробітна плата принца Вільяма за рік

За перший рік володіння герцогством Корнуол принц Вільям отримав 30 мільйонів доларів. Це вчетверо більше, ніж минулого року, коли він займався переоформленням спадщини — тоді герцогство принесло йому лише 7,6 мільйона доларів.

Як пише видання People, герцогство Корнуолл опублікувало річний звіт, згідно з яким профіцит бюджету маєтку становив 23,6 мільйона фунтів стерлінгів (а це 30 млн доларів). Ці кошти були спрямовані на покриття офіційних, благодійних та особистих видатків, а також утримання сім’ї принца Вільяма. А сім’я у нього велика, включаючи хвору на рак дружину Кейт Міддлтон та трьох маленьких дітей — принців Джорджа та Луї та принцесу Шарлотту.

Кейт Міддлтон, принц Вільям
Фото: Getty Images

Як відомо, титул і герцогство Корнуолл принц Вільям успадкував від свого батька Чарльза, який після смерті Єлизавети II зійшов на англійський престол і став королем Великої Британії.

Вийшло так, що 2023-2024 фінансовий рік став першим повним роком принца Вільяма у новій ролі. Разом із титулом герцога Корнуолла та маєтком герцогства Корнуолл, Вільям став покровителем Футбольної асоціації, якою раніше опікувалася його бабуся Єлизавета II.

принц Вільям
Фото: Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, що принц Гаррі та Меган Маркл "підставили" хвору на рак Кейт Міддлтон. З’явилися подробиці скандалу