Український біженець в Іспанії: як зараз виглядає син зрадниці Повалій і що говорить про війну (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 25 липня 2024, 14:14

У ніч із 23 на 24 лютого 2022 року Денис Повалій виступав на російському шоу

Зрадниця Таїсія Повалій не лише виїхала з України до Москви, а й стала інструментом у руках російської пропаганди. А ось її син-музикант Денис Повалій не залишився у Москві, куди приїхав напередодні вторгнення РФ в Україну разом із матірю. Нині він зі своєю родиною живе в Іспанії та називає себе пацифістом. А ще робить неоднозначні заяви щодо війни Росії проти України.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, як виглядає, чим займається, і що говорить про війну син зрадниці Таїсії Повалій Денис. А також ми розповімо про те, чому він не воює у ЗСУ.

Денис Повалій — що про нього відомо

41-річний Денис Повалій - єдиний син Таїсії Повалій, якого вона народила у 19 років у шлюбі з музикантом Володимиром Повалієм. Денис пішов стопами батьків і теж присвятив життя музиці.

Перед початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну Таїсія Повалій разом із сином приїхала до Москви на зйомки шоу 24 лютого, і більше не повернулася до Києва. Як і її син Денис. Пізніше в пропагандистському інтерв’ю зрадниця Повалій, яка зайняла бік Росії, розповідала, що це було справжнім порятунком, що вона встигла виїхати з сином з України перед 24 лютого 2022 року.

Щодо Дениса, то він із Москви також не повернувся до України, а виїхав до Іспанії. Там він оселився в будинку матері з видом на море, який було куплено ще у 2010 році. Вже у квітні 2022 року Денис писав у соцмережах, що шукає роботу в Іспанії у музичній індустрії. І взагалі, називав себе "українським біженцем в Іспанії".

Денис Повалій – пацифіст та інвалід, що він говорить про війну

На відміну від своєї матері Таїсії Повалій, яка не просто зрадила Україну, а стала рупором російської пропаганди, Денис Повалій дотримується інших поглядів. Однак вони дуже неоднозначні. Він називає себе пацифістом і виступає "за мир у всьому світі", а також веде свою сторінку в Instagram переважно українською, а іноді англійською мовою.

При цьому на сторінці Дениса Повалія є один пост, де він пояснює свою позицію — проукраїнську. Він каже, що не зміг би нікого вбити або навіть наказати вбивати, тому його можна називати боягузом, проте живим боягузом.

"Я не зможу вистрілити, і навіть віддати наказ це зробити. Ось ЦЕ — гріх, і нічиї землі не варті життя дітей, нехай вже дорослих. Сцикло — скажете ви? Зате живе сцикло. І не будуть застрелені вороги переслідувати ночами. Ще раз, слава ЗСУ, про всяк випадок, — я ж українець… Про сусідських варварів взагалі мовчу — Бог розсудить", — написав Денис Повалій у своєму посту, датованому 6 грудня 2023 року.

Також у коментарях на запитання користувачів Денис Повалій пояснював, чому він не служить у ЗСУ чи ТрО. За його словами, він є інвалідом 2-ї групи і не придатний до служби. А повертатися до України поки що не планує, бо "не рекомендують" цього робити.

Раніше "Телеграф" розповідав, що син Таїсії Повалій здивував цинічною заявою про війну. Що сказав Денис Повалій.