"Колишня прихильниця Путіна": МЗС України "вляпалося" в дивну ситуацію через російську актрису Хаматову

Читать на русском
Автор
Заклик про недопущення Чулпан Хаматової до Італії несподівано зник Новина оновлена 30 липня 2024, 10:49
Заклик про недопущення Чулпан Хаматової до Італії несподівано зник. Фото Колаж instagram.com/chulpanofficial/Сторінка МЗС України в X

Раніше МЗС закликало не пускати Чулпан Хаматову на Венеціанський кінофестиваль, але раптом передумало

Міністерство закордонних справ України, міністр якого Дмитро Кулеба побував у Китаї, здивувало своєю непостійністю. Нещодавно на офіційній сторінці структури на платформі X (колишній Твіттер) з’явився заклик англійською мовою не допускати російську актрису Чулпан Хаматову до Венеціанського кінофестивалю, який 2024 року проходить з 28 серпня по 7 вересня. Однак пізніше це повідомлення несподівано зникло.

"Чулпан Хаматова, колишня прихильниця Путіна, знялася у фільмі "Спокійне життя’, який представлений на Венеціанському кінофестивалі. Попри те, що вона виїхала з Росії, її минулі зв’язки із Путіним викликають питання. Ті, хто допоміг консолідувати його владу, не повинні з’являтися на червоних доріжках, доки вбивають українців”, — говориться у тексті МЗС із прикріпленим архівним фото актриси з російським президентом-диктатором Володимиром Путіним.

Але сьогодні варто пройти за посиланням заяви у X та побачити, що там нічого немає. "Гмм… такої сторінки не існує. Спробуйте пошукати щось інше", — пропонує система.

володимир путін чулпан хаматова

Після вторгнення РФ в Україну російська актриса театру та кіно Чулпан Хаматова засудила дії Кремля та переїхала жити до Латвії. Там вона продовжує будувати кар’єру та зніматися в кіно. Але є одне "але".

"Телеграф" нагадає, що у 2012 році Хаматова брала участь у передвиборчій кампанії Путіна, знявшись в агітаційному ролику під назвою "Чому я голосую за Путіна?", отримувала державні нагороди та звання з його рук і активно підтримувала анексію Криму.

володимир путін чулпан хаматова
Фото: росЗМІ

Нагадаємо, що у 2023 році українську фотомодель Аліну Байкову вигнали з Каннського фестивалю через футболку з написом "F@ck you Putin". Модель висловила обурення щодо нестачі реальної підтримки України на Заході.