"Антитіла" відвідають США з важливою місією

Читати російською
Автор
Новина оновлена 02 серпня 2024, 10:34

Із 7 до 22 вересня український гурт "Антитіла" проведе низку зустрічей в США в межах проєкту "Culture vs War". Це вже другий етап цього міжнародного проєкту за участі гурту. Перший відбувся у травні-червні цього року в трьох містах Великої Британії, де "Антитіла" та партнери зібрали понад 2 млн. 500 тис. грн. на потреби ГУР, а саме на закупівлю човнів для виконання бойових завдань та евакуації.

Подія містить в собі показ короткометражного фільму "Culture vs War", перформанс та відверту розмову з учасниками гурту "Антитіла" у форматі питань-відповідей. Підніматимуться теми героїчної боротьби українського народу, майбутнього України, повернення військовополонених, музичної діяльності та військової служби гурту Антитіла, а також інші питання, які зацікавлять відвідувачів. Також в програмі акустичний виступ гурту Антитіла з піснями, які стали частиною життя українців по всьому світу та аукціон з унікальними лотами.

Графік зустрічей: 7 вересня — Філадельфія, 8 вересня — Нью Йорк, 13 вересня — Бостон, 14 вересня — Чикаго, 21 вересня — Міннеаполіс, 22 вересня — Вашингтон. Подробиці на www.antytila.com

"Коли Антитіла вивели з передової, перед нами було поставлене чітке завдання — доносити до світової спільноти через усі можливі джерела правду про війну, акумулювати ресурси для закриття потреб Сил Оборони, а також через музику, інтерв‘ю привертати увагу до боротьби українського народу проти окупантів. Вже більше року ми цим і займаємося. За період, відколи ми перестали бути задіяні безпосередньо в бойових діях, нами, завдяки підтримці тисяч українців та іноземців по всьому світу зібрано понад 2.000.000 доларів на різні потреби ЗСУ. Тож наші благодійні творчі вечори – це не лише спілкування та музика, а й конкретна користь у вигляді підтримки Сил оборони України", — коментує лідер гурту Тарас Тополя.

Проєкт "Culture vs War" ініційовано Асоціацією "Дивись українське!" у квітні 2022 року задля фіксації та донесення правдивої інформації про війну рф проти України через історії боротьби знаних митців. Проєкт втілюється гуртом "Антитіла" та Асоціацією "Дивись українське!" за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ та Міністерства оборони України. Серію івентів в США також підтримують громада українців у США, фонди "Revived Soldiers of Ukraine", "United Help Ukraine", "МХП — Громаді".