Хвора на рак Кейт Міддлтон може "наплювати" на важливу королівську традицію

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 серпня 2024, 11:55

Альма-матер принцеси Уельської навчає як хлопчиків, так і дівчаток

Кейт Міддлтон, яка зараз лікується від раку та проходить хімієтерапію, може порушити важливу королівську традицію заради майбутнього свого старшого сина принца Джорджа, якому в липні виповнилося 11 років.

Увага громадськості, як повідомляє mirror, зараз переключилася на те, до якого коледжу після школи вступить майбутній після Чарльза III (його дідуся) та принца Вільяма (його батька) король Великої Британії. Наразі Джордж відвідує спільну школу Lambrook School недалеко від сімейного будинку у Віндзорі разом зі своєю сестрою Шарлоттою та братом Луї.

Наразі невідомо, до якої школи піде старший син Кейт, оскільки Lambrook навчає лише учнів до 13 років. Багато королівських експертів гадають, що хлопчик піде в Ітонський коледж, що дозволило б йому піти стопами свого батька принца Вільяма і дядька принца Гаррі. Однак для молодого принца до списку можливих шкіл додали ще один потенційний коледж — Альма-матер Кейт, коледж Мальборо.

Коледж Мальборо. Фото: Smapse Education

За словами Річарда Едена з Daily Mail, нещодавно 24-річну принцесу бачили, коли вона відвідувала свій колишній коледж. Це призвело до припущень, що її можуть розглянути для Джорджа. І якщо Джордж зрештою вступить до Мальборо, він стане першим майбутнім королем, який здобуде обов’язкову освіту у всіх закладах спільного навчання, оскільки Мальборо приймає як дівчаток, так і хлопчиків.

Принц Джордж у 2023 році. Фото: Getty Images

До цього всі королівські особи відвідували офіційні школи. А ось покійна королева Єлизавета II здобувала освіту вдома, як і інші монархи до неї. Король Чарльз відвідував школу Hill House School, Cheam School та Gordonstoun, які на той час брали лише хлопчиків. Принц Вільям спочатку пішов у Wetherby School, а потім у Ludgrove School та Eton College, які є лише чоловічими установами.

Досі Джордж відвідував Thomas’s Battersea, яка призначена для хлопчиків та дівчаток, а також свою нинішню школу спільного навчання Lambrook. Зараз Джордж насолоджується останніми днями літніх канікул.

Нагадаємо, що 6 травня 2024 року відбулися перші роковини правління Чарльза III. "Телеграф" розповідав, хто може успадкувати королівський престол наступним у черзі.