Не став зрадником, попри кумівство з Оксаною Марченко: де зараз зірка "Дизель-шоу" Сморигін і що говорить про війну (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 09 серпня 2024, 13:11

Коли почалася війна, актор разом із сім’єю перебував у Києві

Уродженець Білорусі, 45-річний актор Євген Сморигін понад 15 років жив та працював в Україні, ставши зіркою гумористичної передачі "Дизель-шоу". Зараз він перебуває за кордоном, але на відміну від свого колеги Євгена Нікишина, він визначився з позицією щодо війни.

"Телеграф" з’ясував, де зараз актор і що говорить про війну. Також стало відомо, чи підтримує Сморигін зв’язок із кумою-зрадницею Оксаною Марченко.

Де зараз зірка "Дизель-шоу" Євген Сморигін і що говорить про війну

Білоруський та український актор на початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації разом із сім’єю перебував у Києві. Буквально тиждень вони мешкали у підвалі, ховаючись від обстрілів, оскільки під містом працювали засоби ППО. Але згодом вони вирішили виїжджати за кордон. Євген зміг залишити країну, бо має білоруський паспорт і він батько трьох дітей. Разом із сім’єю вони перебувають у Болгарії.

Сім’я Сморигіна ховалась від обстрілів у Києві /https://www.instagram.com/smorigin_evgeni/

Говорячи про війну в одному з інтерв’ю, зірка "Дизель-шоу" чітко дав зрозуміти свою позицію. Євген заявив, що попри білоруський паспорт, він не вважає своєю батьківщиною державу, з якої дозволили обстрілювати ракетами його родину. У нього дружина українка та діти до 16 років, яким потрібно робити вибір, хто вони — українці чи білоруси, але цей вибір очевидний.

Євген Сморигін разом із дружиною /https://www.instagram.com/smorigin_evgeni/

На своїй сторінці в Instagram Євген Сморигін відкрито підтримує Україну, транслює воєнні злочини, які скоюють росіяни. Також з колегами з "Дизель-шоу" він гастролював різними містами та збирав гроші на потрібні ЗСУ.

Євген Сморигін гастролює з "Дизель-шоу" під час війни /https://www.instagram.com/smorigin_evgeni/
Євген Сморігін разом із командою "Дизель-шоу" /https://www.instagram.com/smorigin_evgeni/

Як Євген Сморигін став кумом Оксани Марченко і чи спілкується з нею зараз

У 2023 році актор зізнався, що є кумом зрадниці Оксани Марченко, яка на початку війни втекла з України до Росії. З дружиною Медведчука зірка "Дизель-шоу" познайомився давно, коли вони разом працювали на каналі "СТБ".

За словами Сморигіна, він запропонував їй стати кумою, бо вважав її дуже віруючою людиною. Марченко погодилася та хрестила його дочку Лізу. До початку війни дружина Медведчука підтримувала зв’язок із його сім’єю та передавала хрещениці подарунки, але після російського вторгнення вони повністю припинили спілкуватися.

Актор Євген Сморигін /https://www.instagram.com/smorigin_evgeni/

"Телеграф" писав раніше, де живе та чим займається комік Антон Лірник, який записував звернення до Путіна. 24 лютого 2022 року шоумен зустрів у Москві.