Художник у підгузках: картини дворічного "Пікассо" продають за тисячі доларів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 28 серпня 2024, 01:50

Хлопчика вже прозвали "маленьким Пікассо"

У світі не вщухає ажіотаж навколо дворічного художника Лорана Шварца з Баварії (Німеччина). Юний геній почав малювати з 2023 року, і його картини тепер продаються по 7000 доларів.

Як повідомляє Tagesspiegel, він уже став досить відомим, щоб виробник фарб Relius уклав із ним контракт на створення палітри кольорів. Також він має контракт з виробником шпалер.

Історія юного художника розпочалася у 2023 році, коли він із батьками був на відпочинку в Італії. У його готелі був зал для малювання, де Лоран проводив більшу частину вільного часу.

Батьки помітили прагнення сина і вдома обладнали йому кімнату, де він тепер малює абстрактні картини.

Після цього "кар’єра" пішла вгору, а картини Шварца показали на мистецькому фестивалі ART MUC у Мюнхені та будуть виставлені у галереї Нью-Йорка. Крім того, вони привернули увагу поціновувачів з інших країн.

Деякі картини вже пішли з молотка за 7000 доларів.

Батьки кажуть, що всі гроші від продажу картин підуть на спеціальний рахунок, яким їхній син зможе розпоряджатися після досягнення повноліття. Вони намагаються не тиснути на хлопчика, а тому хлопець малює тоді, коли захоче.

У багатьох західних ЗМІ хлопчика вже назвали "маленьким Пікассо", а його картини знайшли шанувальників у багатьох куточках світу.

Як повідомлялося раніше, відомий американський вуличний художник Trek Thunder Kelly приїжджав до Києва, де розписав стіни у бомбосховищі однієї з дитячих лікарень столиці. Потім він вирушив до Гостомелю, де створив яскраві мурали всередині місцевого будинку культури.