"Мені нравиться, як воно горить": де зараз "полтавський палій", який став одним із найсмішніших мемів України

Читать на русском
Автор
1174
Справжнє ім’я "полтавського палія" Віталій Чепурко Новина оновлена 10 вересня 2024, 17:50
Справжнє ім’я "полтавського палія" Віталій Чепурко. Фото Колаж "Телеграф"

Цей чоловік із Полтави став справжнім інтернет-мемом та його знають по всій Україні

Інтернет-мем "Полтавський палій" або "Мені нравиться, як воно горить" зародився у 2010 році, а нову хвилю популярності отримав під час російсько-української війни, починаючи з 2022 року. Героєм цього інтернет-мему є чоловік на ім’я Віталій Чепурко.

"Телеграф" розповість, як склалася доля "полтавського палія", як він зараз виглядає і чим займається.

Хто такий "полтавський палій" і як виник інтернет-мем

Головним героєм одного з найсмішніших мемів в Україні є чоловік на ім’я Віталій Чепурко. У 2010 році в мережі завірусилося кумедне відео, на якому чоловік специфічної зовнішності розповідає, що йому подобається підпалювати двері у квартирах людей та спостерігати, як вони метушаться, викликають пожежників та гасять загоряння.

полтавський палій

Як виявилося, це справжнє відео з допиту поліцейських, на яких Віталій Чепурко розповідає, чому йде на злочин, підпалюючи двері квартир. Сміх викликає те, з якою впевненістю, безпосередністю і навіть ейфорією герой розповідає про свої "подвиги". У мережі Віталія прозвали "полтавським палієм", про нього писали у новинах та знімали сюжети.

За свої злочини Віталій Чепурко покараний

Віталій Чепурко уродженець російського Геленджика. Після смерті батька він із матір’ю в дитинстві переїхав до Полтави, там навчався в інтернаті, а потім пішов працювати на завод. Там він попався на крадіжці та був засуджений до 6 років ув’язнення. Після виходу з в’язниці він не залишив своїх кримінальних справ і знову почав займатися крадіжками. Після одного невдалого злому гаража, розлючений злочинець не вигадав нічого кращого, ніж підпалити той гараж. І, схоже, це йому сподобалося.

Як розповідав Чепурко журналістам, у 2007 році він здійснив 28 підпалів дверей, і після чергової "відсидки" продовжив це робити. Після виходу відео, яке стало мемом, у 2011 році Віталія Чепурка засудили на 5 років та 6 місяців.

полтавський палій

Чим тепер займається "полтавський палій"

Після чергової "відсидки" 2021 року Віталій Чепурко заявив, що вирішив виправитися. Він, як виявилось, став блогером. "Полтавський палій" створив однойменний youtube-канал та використав свою популярність, щоб назбирати підписників. Зараз на його канал підписано понад 13 тисяч користувачів, а нові відео виходять регулярно — приблизно раз на місяць.

Полтавський палій

"Я Віталий Чепурко, відомий всім як Полтавський Палій, це той, якому нравиться як воно горить, як люди суєтяться, пожарки приїжджають, як вони бігають, суєтятся. Живий відео-мем прямо із сірих буднів 2010-го. Відсидів 30 років, переосмислив своє життя і тепер хочу його налагодити. На каналі ви побачите мої трешові історії із зони та з життя, про мою сім'ю, про ментів та інші спогади", — йдеться в описі youtube-каналу Віталія Чепурка.

Раніше "Телеграф" розповідав, що скандальна Соня Морозюк вихвалялася брендовою сумочкою від Chanel. Поки Гринкевич за ґратами, екс-наречена веде своє лакшері-життя.