"Актори самі збирали декорації": ТЦК в Ужгороді мобілізували членів популярної команди артистів МУР (оновлено)

Читать на русском
Автор
2268
Проект МУР розкрив подробиці мобілізації технічної команди Новина оновлена 19 вересня 2024, 13:09
Проект МУР розкрив подробиці мобілізації технічної команди. Фото https://vikna.tv/

З’явилися подробиці проекту МУР, учасників якого мобілізували

В Ужгороді працівники ТЦК мобілізували весь технічний склад мистецького проекту МУР. Це сталося під час туру команди українськими містами у середу, 18 вересня. Однак, незважаючи на труднощі, творча команда все ж таки змогла показати спектакль, який привезла для ужгородців.

Про мобілізацію співробітниками ТЦК технічної команди МУР перед спектаклем в Ужгороді повідомили представники проекту на сторінці Instagram. Вони розповіли, що тепер розгублені, адже тур містами триває.

"ТЦК мобілізували весь технічний склад нашої команди. Перед виставою в Ужгороді, зараз актори збирають декорації, організатор туру стає за світлову гармату, кабелі звуку приєднують до місцевої системи. Що робити далі в турі – ми не знаємо. Але ми дізнаємося. І вирішимо це питання", — заявили представники проекту МУР.

МУР

Щодо вистави в Ужгороді, то вона відбулася, хоч і із затримкою на дві години. Команда вибачилася перед глядачами за цю ситуацію. Варто зазначити, що попереду МУР має ще більше десятка виступів у різних містах України.

Що відомо про проект МУР

МУР — це "Мистецький український рух", створений хлопцями з Києва та Донецька вже під час великої війни. Вони поставили собі за мету популяризувати українську культуру та музику та максимально дистанціювати українців від усього російського. Хлопці з МУР працюють над створенням контенту для молоді, вони випустили альбом "Ти [Романтика]" про письменників "Розстріляного відродження". А зараз команда проекту МУР вирушила в тур українськими містами з однойменною виставою – реп-мюзиклом.

Реакція Закарпатського ТЦК

Після розповсюдження у ЗМІ інформації про мобілізацію технічної команди МУР з'явилася реакція Закарпатського ТЦК. У коментарі виданню hromadske.ua, там заявили, що співробітники ТЦК діяли "в межах своїх повноважень та чинного законодавства". Також там уточнили, що мобілізували учасників проекту МУР за день до концерту в Ужгороді – 17 вересня, і це було в іншому населеному пункті. Як розповіли військові, права на відстрочку від призову за мобілізацією у цих чоловіків не було.

Раніше "Телеграф" розповідав, що "Укрпошта" розіслала перші повістки без участі ТЦК. Нардеп попередив про велику проблему.