Аліна Гросу заявила про отримання "дипломатичної посади в Нью-Йорку": що відомо

Читати російською
Автор
Новина оновлена 24 вересня 2024, 07:53

Співачка говорить, що не чекала на таке призначення

Українська співачка Аліна Гросу повідомила, що стала офіційним представником української культури у Нью-Йорку. Іншими подробицями вона пообіцяла поділитися незабаром. Цікаво, що досить швидко в українському МЗС заперечили слова виконавиці на офіційному рівні.

Про "призначення" Гросу заявила у своєму Instagram. За її словами, на цій посаді вона вже навіть завітала на вечірку, влаштовану мером міста Еріком Адамсом.

Скрін із відео Гросу, де її представляють на сцені

"Для мене це честь. Працюю і далі заради того, щоб гідно представити Україну у світі. Радію, що отримала таку поважну місію саме після презентації мого нового україномовного альбому на концерті в Америці. Мені приємно, що відзначили мою роботу саме в такий спосіб", — зазначила вона у відео.

За її словами, на вечірці вона говорила про українських дітей та українську культуру, а також про її підтримку. Інші деталі свого призначення вона пообіцяла повідомити пізніше.

"Поки що можу тільки сказати, що не очікувала такої пропозиції і для мене честь представити Україну найкращим чином", — каже Гросу.

Після того, як новина набула широкого розголосу в інтернеті, заяву Гросу прокоментували і на рівні Міністерства закордонних справ. За інформацією речника відомства Георгія Тихого, співачка "не перебуває на жодних штатних чи позаштатних посадах у системі органів дипломатичної служби України щодо виконання дипломатичних або консульських функцій".

"Чесно, є чим зайнятися зараз в Нью-Йорку крім спростування нісенітниць. Але оскільки розлетілося всюди, то ось: "Нам не відомо, звідки з'явилася інформація про те, що співачка Аліна Гросу "отримала дипломатичну посаду в Нью-Йорку", — додав дипломат.

Медіаексперт і виконавчий директор громадської організації "Інститут постінформаційного суспільства" Дмитро Золотухін зазначив, що історія про "призначення" Гросу з'явилася у медіапросторі України без належної перевірки, ще й у розпал важливого візиту президента до Штатів. Про саму ж співачку він додав, що та "перебуває в США з приватним гастрольним туром та бере участь у благодійних зборах".

Довідка. Як відомо, у восьмимільйонному Нью-Йорку станом на 2016 рік проживало понад 130 тисяч українців. На Нижньому Манхеттені там навіть є етнічний анклав "Маленька Україна".

Офіційний представник української культури в Нью-Йорку — це дипломатична посада, на яку призначають людей за українською ініціативою, проте відомо, що мер міста також бере активну участь у підтримці та просуванні української культури. Основними обов’язками представника є участь у культурних заходах, підтримка діаспори, а також організація та координація культурних проєктів, спрямованих на популяризацію українських традицій, мистецтва та мови.

Варто зазначити, що Гросу з весни 2023 року і так проживає у США, куди вона приїхала для навчання у Голлівудській школі акторської майстерності. Співачка казала, що не має наміру там залишатися і рано чи пізно повернеться додому.

Як повідомлялося раніше, у березні Гросу вийшла заміж вдруге. Хоча ім’я обранця вона не називає, але у мережі припустили, що це росіянин Роман Полянський, який підтримує російське вторгнення в Україну.