Померла актриса Меггі Сміт: вона була зіркою фільмів про Гаррі Поттера

Читать на русском
Автор
1287
Померла у лікарні зірка "Гаррі Поттера" Новина оновлена 27 вересня 2024, 18:00
Померла у лікарні зірка "Гаррі Поттера". Фото Getty Images

Знаменитість померла у лікарні в оточенні родини

Сьогодні, 27 вересня, стала відома трагічна новина – у віці 89 років померла британська актриса Меггі Сміт. Багатьом глядачам вона запам’яталася завдяки ролям у фільмі "Гаррі Поттер" та "Аббатство Даунтон".

Про це повідомляє Sky.

Знаменитість померла у лікарні, в оточенні рідних людей. У неї залишилося двоє синів і п’ятеро люблячих онуків. Близькі спустошені цією новиною і не розкрили жодних деталей. Сини лише подякували персоналу лікарні за те, що вони виявили до Меггі Сміт безмежну любов і турботу в її останні дні.

Зазначимо, що британська актриса є дворазовою володаркою премії "Оскар", а також семиразовою лауреаткою премії BAFTA. Також Меггі Сміт — Дама-Командор ордену Британської імперії (1990) та кавалер ордену Кавалерів Пошани (2014).

Меггі Сміт
Меггі Сміт у фільмі "Розквіт міс Джин Броді" (1969)

Зірка здобула загальну популярність і любов кіноглядачів завдяки ролі професорки Мінерви Макґонеґел у серії фільмів "Гаррі Поттер". Також вона зіграла Вайолет Кроулі у серіалі "Аббатство Даунтон". Акторською діяльністю Меггі займалася до останнього, вона зіграла у понад 50 фільмах та серіалах.

Меггі Сміт
Меггі Сміт в ролі Вайолет Кроулі

Відомо, що у 2007 році Меггі Сміт перенесла рак грудей, який спіткав її під час зйомок шостої частини "Гаррі Поттера", але попри всю серйозність ституації, актриса не перервала своєї участі у зйомках. Померла вона у Лондоні.

Меггі Сміт
Меггі Сміт зіграла Мінерву Макґонеґел у "Гаррі Поттері"

"Телеграф" повідомляв раніше, хто помер з акторів "Моєї прекрасної няні". У цьому списку не лише Анастасія Заворотнюк.