Міла Куніс, Леонардо Ді Капріо і не тільки: у кого із зірок Голлівуду є українське коріння (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 28 вересня 2024, 12:37

Більшість зірок підтримали Україну у війні, розв’язаній Росією

Багато знаменитостей, які здобули славу і визнання в Голлівуді, можуть похвалитися українським корінням. У їхньому списку не лише Ольга Куриленко, яка зіграла дівчину Бонда чи Міла Куніс, а й інші актори, родичі яких свого часу емігрували з нашої країни, але не забули про свою батьківщину.

"Телеграф" вирішив згадати, які світові зірки пов’язані з Україною. Деякі з них підтримують нашу країну у боротьбі з російським агресором.

Міла Куніс

Голлівудська красуня, зірка фільму "Третій зайвий" Міла Куніс народилася у Чернівцях, але коли їй виповнилося 7 років, родина емігрувала до США. Разом із чоловіком Ештоном Кутчером вона кілька разів відвідувала Україну та зустрічалася із президентом Зеленським. Після початку війни вона продовжує підтримувати нашу країну і зібрала з чоловіком велику суму на допомогу біженцям, які постраждали від російської агресії.

Міла Куніс, Фото: Getty Images /Getty Images

Ольга Куриленко

Актриса народилася у Бердянську (Запорізька область), але у підлітковому віці переїхала до Москви, а звідти до Франції, де будувала кар’єру моделі. Найбільше Ольга Куриленко запам’яталася роллю дівчини Бонда у фільмі "Квант милосердя". У війні актриса підтримала Україну, але не стала називати Росію країною-агресором, у всьому вона звинуватила політиків.

Ольга Куриленко, Фото: Getty Images /Getty Images

Мілла Йовович

Знаменитість є уродженкою Києва. У п’ять років разом із сім’єю вона переїхала до Лондона, а згодом — до Америки. Велику популярність їй принесла роль у фільмі "П’ятий елемент", де вона зіграла з Брюсом Віллісом, а також фільм "Оселя зла". Після початку війни вона стала частіше згадувати про своє коріння і публічно підтримала нашу країну у боротьбі за свою свободу та незалежність.

Мілла Йовович, Фото: Getty Images /Фото Getty Images

Леонардо Ді Капріо

Виявляється, що голлівудський актор має одеське коріння. Його бабуся жила на півдні України, але потім виїхала до Німеччини, а в 1995 році мама Леонардо Ді Капріо емігрувала до США. Зірка "Титаніка" також не залишився осторонь, на початку війни він підтримав Україну і перерахував на потреби ЗСУ 10 мільйонів доларів.

Леонардо Ді Капріо, Фото: Getty Images /Фото Getty Images

Таїса та Віра Фарміги

Зірка фільмів "Закляття" Віра Фарміга та її сестра Таїса також мають українське коріння. Дівчата народилися у США, але їхні батьки – українські емігранти. Актриси знають українську мову, оскільки батьки, навіть будучи в іншій країні, не забували про свої традиції та звичаї. Дівчата засудили війну, розпочату Росією та закликають допомагати українцям.

Таїса та Віра Фармігі, Фото: Getty Images /Фото Getty Images

Стівен Спілберг

Як і Леонардо Ді Капріо, оскароносний режисер має одеське коріння, оскільки його дідусь по материнській лінії був родом із курортного містечка. А дідусь по батьківській лінії родом із села, що біля Кам’янець-Подільського. Стівен Спілберг підтримав Україну у війні та пожертвував кошти на допомогу біженцям.

Стівен Спілберг, Фото: Getty Images /Фото Getty Images

Сільвестр Сталлоне

У відомого актора також є українське коріння, його родичі по материнській лінії жили в Одесі. Їхня родина володіла в місті кількома ткацькими фабриками та житловими будинками. На початку війни Сільвестр Сталлоне також відреагував на події в Україні та написав, що цей жах має припинитися.

Сільвестр Сталлоне, Фото: Getty Images /Фото Getty Images

"Телеграф" писав раніше, що серед українських зірок багато зрадників. Наприклад, Регіна Тодоренко, мама якої підтримує її мовчазну позицію.