Наша мета: через шахи доносити світу правду про те, що відбувається в Україні – Куфтирєв

Читать на русском
Автор
Наша мета: через шахи доносити світу правду про те, що відбувається в Україні – Куфтирєв Новина оновлена 04 жовтня 2022, 20:36

Є воєнний фронт, є економічний та дипломатичний фронти, а зараз є і шаховий

Про відкриття шахового фронту повідомив віце-президент федерації шахів України Павло Куфтирєв під час шахового заходу у Брюсселі.

Захід відбувся з нагоди святкування 50-річчя шахового клубу Europchess, який об’єднує шахістів, що працюють в структурах Євросоюзу. На честь цієї події Місія України при Європейському союзі разом із Українським громадянським хабом та Федерацією шахів України провели великий шаховий івент за участю Анни та Марії Музичук, переможниць останньої шахової Олімпіади в складі збірної України.

На відкриття заходу завітали Голова Представництва України при ЄС Всеволод Ченцев, а також віце-президент Європарламенту Піна Печерно, а також віце-президент Федерації шахів України Павло Куфтирєв.

Сестри Музичук провели спочатку сеанс одночасної гри із членами клубу Europchess, а наступного дня зробили свято для українських дітей-переселенців, постраждалих від російської агресії. Сеанс одночасної гри, майстер-класс та подарунки від наших чемпіонок – книжки із автографами.

"Є воєнний фронт, який мужньо тримають наші військові. Є економічний фронт, який стоїть завдяки мільйонам працюючих українців всередині країни і за її межами. Є фронт дипломатичний, на якому наші посли по всьому світу захищають Україну. Ми ж робимо перші кроки на шаховому фронті.

Наша мета — через шахи і наші здобутки доносити світу правду про те, що відбувається в Україні, і спонукати світ активніше ставати на допомогу нашій країні у війні проти Росії", — відзначив Павло Куфтирєв