Українські біатлоністи повторили найкращий виступ на Кубку світу

Автор
Українські біатлоністи повторили найкращий виступ на Кубку світу

У суботу, 7 березня, в чеському Нове-Мєсто в рамках сьомого етапу Кубка світу з біатлону відбулася чоловіча естафета.

Збірну України представляли Артем Прима, Сергій Семенов, Руслан Ткаленко і Дмитро Підручний. Підопічні Юрая Санітри провели ідеальну гонку і завоювали срібні медалі.

На чотирьох українці використали лише п'ять запасних патронів і стали одними з кращих снайперів гонки. Ідентичний показник стрільби у норвежців, яким не було рівних.

На останній стрільбі було відразу шість претендентів на срібло і бронзу. Білоруси через коло штрафу у виконанні Єльотнова вилетіли з боротьби, інші продовжували ділити нагороди. І Підручний, незважаючи на 15 секунд відставання на старті етапу, вийшов з цієї боротьби переможцем.

Варто відзначити, що українці скористалися помилками суперників. Одні з фаворитів гонки французи заробили дві хвилини штрафу на другому етапі і вилетіли з боротьби за високі місця. Були проблеми також у німців.

Бронзу в фінішному спурті виграли шведи: Понсілуома виявився сильнішим за росіянина Халілі.

Примітно, що чоловіча збірна України повторила свій рекорд на Кубку світу. У 2000 році В'ячеслав Деркач, Андрій Дериземля, Олександр Біланенко та Руслан Лисенко фінішували другими в Хохфільцені.

Результати гонки:

1. Норвегія (0+5) 1:10:25,3

2. Україна (0+5) +38,2

3. Швеція (1+8) +43,3

4. Росія (0+7) +46,9

5. Німеччина (1+10) +57,2

6. Італія (0+5) +1:46,9

Читайте також: Вольова перемога України в Кубку Девіса