Блохін порівняв свою збірну України з командою Шевченка

Автор
Блохін порівняв свою збірну України з командою Шевченка

Володар "Золотого м'яча" -1975 - в захваті від приниження, яке ледь не влаштувала португальцям Україна.

Колишній тренер національної збірної Олег Блохін, який спостерігав з трибун НСК "Олімпійський" за матчем Україна – Португалія, поділився своїми враженнями від цього феєричного поєдинку, а також відреагував на прохання порівняти нинішню команду "синьо-жовтих", очолювану Андрієм Шевченком, з тієї, яка під керівництвом Блохіна дійшла до чвертьфіналу ЧС-2006..

- Олеже Володимировичу, чи стала для вас несподіваною перемога українців над Португалією в Києві, після якої збірна достроково завоювала путівку на Євро?

- Звичайно, вихід на Євро – це колосальний успіх для збірної України і радість для всієї країни. Але результат матчу з Португалією я б для себе несподіванім не назвав. Завжди треба грати на перемогу, а там вже як вийде. Думаю, гравці так і налаштовувалися.

- Уже за підсумками першого тайму чемпіони Європи "горіли" в Києві 0: 2.

- Так, і це фантастика! – каже Блохін. – Португальці погано грали в першому таймі. Їм пощастило, що українці не забили третій гол у другому таймі, коли Коноплянка виходив один на один. Якби рахунок став 3: 0, це було б уже приниженням для чемпіонів Європи. Але потім гра склалася інакше, довелося понервувати.

- Чи можна порівняти нинішню збірну України з командою, яка вийшла на чемпіонат світу 2006 року в Німеччині?

- Ні звичайно. Багато років минуло, не варто порівнювати. Тоді був інший підбір футболістів, були теж свої зірки. Це було інше покоління хлопців. Але приємно, що наш футбол не стоїть на місці, збірна рухається вперед, знову вийшли на Євро. Збірна демонструє сучасну гру світових стандартів. Бажаю команді не зупинятися на досягнутому, домагатися нових перемог.