У гравців Динамо розмір зарплати - 50-60 тисяч доларів на місяць

Автор
У гравців Динамо розмір зарплати - 50-60 тисяч доларів на місяць

Проте "Динамо" продовжує платити футболістам офіційну зарплату менше 1 тисячі доларів.

Розмір "чорної" зарплати в провідних українських футболістів "Динамо" складає 50-60 тисяч доларів на місяць.

Про це заявляє видання Економічна правда, посилаючись на інформацію від неназваного джерела.

Притім всі основні виплати за "чорними" зарплатами проходять через дві офшорні компанії – "Newport Management" і "Динамо Київ Кіпр ЛТД".

Видання також знайшло документальні згадки про стосунок обох компаній до київського "Динамо".

Зокрема, в угоді про припинення контракту з сербським футболістом Олександром Пантичем і "Динамо" чітко вказана сума виплати йому зарплати за липень-серпень 2019 року – це 145 тисяч і 455 євро. Тобто, за місяць в "Динамо" Пантич отримав зарплату приблизно в 72 тисячі євро, що за курсом НБУ на той момент трохи більше 2 мільйонів гривень.

Офіційна зарплата Пантича в 2018 році склала 18 140 гривень.

Вся ж виплата Пантичу за дострокове розірвання контракту в серпні 2019 року склала 800 тисяч євро, а це більше, ніж весь офіційний зарплатний фонд команди "Динамо" за декілька місяців.

У цій же угоді по виплаті коштів Пантича згадуються і дві офшорні компанії, які пов'язані з "Динамо". У пункті 3 угоди йдеться: "обидві сторони беруть до уваги, що всі платежі по даній угоді можуть бути здійснені дочірньою компанією Клубу "Динамо Київ (Кіпр) ЛТД".

У частині 6 угоди вказується і "Newport Management", по якій, можливо, здійснювалися всі фінансові виплати по зарплаті, трансферу і орендної угоди Пантич в іспанський футбольний клуб "Кадіс" на початку 2019 року.

Вихрист vs ФБУ: менеджер боксера готує судовий позов

"Сторони зобов'язуються припинити будь-які виробництва та позови проти Іншого Боку (а також компаній Newport і Dynamo Kiev (Cyprus) LTD) і не починати будь-які нові суперечки з трудових (і будь-яким) іншим відносинам між сторонами", - йдеться в угоді.