Легендарний тренер виступив за скасування правила виїзного голу

Автор
Легендарний тренер виступив за скасування правила виїзного голу

Представник ФІФА Венгер підтримує ідею скасування правила виїзного голу.

Колишній головний тренер англійського футбольного клубу “Арсенал”, а нині глава відділу ФІФА з глобального розвитку футболу Арсен Венгер у чергове виступив за скасування правила виїзного голу в плей-офф єврокубків.

Арсен Венгер в ефірі beIN Sports, зокрема, зазначив, що це правило було створене давно, коли телебачення ще не було розвинене, але тепер воно нічим не обґрунтовано.

“Вдома команди грають з думками: “Кожен пропущений гол - це наполовину виліт”. Іноді мені здається, що гол, пропущений від гостьової команди, це величезна перешкода, коли проводиш перший матч вдома. Адже це змушує атакувати і в той же час робити так, щоб убезпечити свої ворота і не пропустити багато голів.

Я вже давно пропонував скасувати це правило, за винятком екстратаймів, оскільки значення голу на виїзді занадто велике в сучасному футболі.

Тепер це правило вже нічим не обґрунтовано. Воно було введено, коли телебачення ще не так було розвинене, поля були поганими... Думаю, буде правильним покінчити з цим правилом, за винятком матчів, коли призначається додатковий час”, - передає слова Венгера Tribuna.com.

Бої Кличків потрапили до списку ТОП-25 в історії боксу

Нагадаємо, правило виїзного голу було введено в Кубку європейських чемпіонів 1965 року. Згідно з ним, якщо за підсумками двоматчевого протистояння зафіксований нічийний результат, то переможцем пари стає команда, що забила більше м'ячів в гостьовому матчі. 2018 року футбольні тренери європейських топ-клубів звернулися до Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) з проханням переглянути його.