Ліверпуль може залишитись без чемпіонства через дивну причину

Автор
Ліверпуль може залишитись без чемпіонства через дивну причину

Ліверпулю на заваді до омріяного титулу може стати коронавірус.

Немає ніяких гарантій в тому, що Ліверпуль буде визнаний переможцем Прем'єр-ліги сезону-2019/20, якщо сезон не зможуть дограти через коронавірус, стверджує Telegraph Sport.

Через швидке поширення коронавіруса є ймовірність, що британський уряд скасує всі спортивні заходи в країні протягом мінімум двох найближчих місяців, через що деякі матчі не будуть зіграні.

В такому випадку перед футбольною владою постане вибір, зарахувати результати турніру на момент зупинки змагань або ж анулювати їх взагалі. Фінальне рішення може залежати від того відсотка матчів, який встигнуть провести.

У сезоні-1939/40 змагання були перервані після трьох турів через початок Другої світової війни. На той момент Блекпул лідирував з відривом в одне очко від найближчого переслідувача.

З огляду на, що Ліверпуль лідирує з 22-очковим відривом і повинен набрати лише ще 12 пунктів для оформлення чемпіонства, рішення не вручати титул "червоним" викликало б масу суперечок.

Шахтар зіграє з Вольфсбургом в плей-офф Ліги Європи

З іншого боку, стільки ж суперечок викличе і рішення залишити все, як є - з ним точно не погодяться команди, які таким чином будуть засуджені до вильоту, а також ті, хто не зможе потрапити в єврокубки.