Лікар, який скасував матч з Україною, є фанатом збірної Швейцарії

Автор
3140
Лікар, який скасував матч з Україною, є фанатом збірної Швейцарії

З'явилися перші подробиці переговорного процесу між збірною України та швейцарськими властями кантону Люцерн.

Менеджер збірної України Олексій Таргонський розкрив деякі деталі переговорного процесу зі швейцарською владою, які скасували матч 6-го туру групового раунду Ліги націй 17 листопада.

За словами Таргонського, по приїзду до Швейцарії приймаюча сторона підготувала комфортні умови для української делегації, однак після отримання перших результатів тестування на COVID-19 ситуація в корені змінилася. Медичний комітет Люцерна почав висувати дивні вимоги для нашої команди, заважаючи тренувальному процесу. Крім того, в передматчевий день Жовто-синіх на стадіоні перед заняттям не пустили в роздягальню.

Збірна України дізналася, що поєдинок скасований за допомогою офіційного листа, а також зі слів лікаря медичної служби кантону Люцерн. При цьому лікар посилався тільки на швейцарські закони, а на регламент УЄФА не звертав увагу. У підсумку він відправив нашу команду на 10-денний карантин, але також дозволив виліт підопічних Андрія Шевченка в Україну чартерним рейсом (що в підсумку і сталося 18 листопада, - прим. ред.). Рейс затримали на дві години і, за словами Олексія, до команди України в аеропорту зверталися, як до прокажених.

Також Таргонський торкнувся теми безпосередньо переговорів з лікарем кантону Люцерн, який за словами менеджера, є фанатом своєї збірної.

"У кімнаті переговорів знаходилося все наше керівництво і цей лікар. Він відразу дав зрозуміти, що розглядає цю гру виключно з медичної точки зору, тому новини можуть бути негативними для нас. Лікар зазначив, що керується виключно нормативними актами кантону Люцерн, згідно з якими, якщо в команді є інфекція, проводити гру не можна. Хоча за протоколом УЄФА про повернення в гру, якщо у нас в команді є 13 гравців з негативними тестами, ми можемо спокійно проводити гру. До того ж, незважаючи на те, що тести були позитивними навіть у двох гравців, які недавно перехворіли на COVID-19, а тому викликали певні сумніви, ми запропонували лікарю Люцерна ще раз протестувати нас. Ми запропонували здати тести 17-го листопада, дочекатися їх результатів і 18-го листопада зіграти матч тими гравцями, які були в Швейцарії в складі збірної України. Але лікар не погодився на цю пропозицію і при цьому додав, що він не проти, щоб Швейцарія обіграла нас на футбольному поле, так як він є фанатом футболу і своєї збірної", - цитує Таргонського офіційний сайт УАФ.

Також менеджер збірної України зазначив, що Швейцарія в передбачуваний день гри надала команді Шевченко поле поганої якості, що могло призвести до травм гравців.

Телеграф нагадує, що гра Швейцарія - Україна не відбулася в намічені терміни через рішення головного санітарного лікаря кантону Люцерн Роджера Харстолла, який відправив збірну України на карантин. При цьому збірна України виконала всі вимоги УЄФА і була готова грати. Вердикт у справі про подальшу долю поєдинку буде приймати головний європейський футбольний орган.