"Вічний" ліхтарик із батарейок з вимикачем: як зробити самому (відео)

Читать на русском
Автор
103496
Ліхтарик із батарейок Новина оновлена 15 грудня 2022, 08:55
Ліхтарик із батарейок

Такий ліхтарик може стати в нагоді, якщо немає звичайного

Українці використовують безліч лайфхаків, які полегшують життя за відсутності постачання електроенергії. Частина з них спрямована на те, щоб розсіяти темряву ефективно та недорого.

Для цього можна використовувати саморобні освітлювальні прилади. Для створення "вічного" ліхтарика потрібні дві пальчикові батареї, бажано в упаковці — так буде простіше, світлодіод на 3 В, і голка.

Одну з батарейок у парі перевертаєте так, щоб у них не збігалися "+" та "-". До одного з кінців конструкції кріпіть діод так, щоб його "ніжки" торкалися різних батарейок. З іншого боку вставляєте голку, яка також має торкатися обох батарейок. Тоді діод світитиметься, а якщо її дістати — гасне. Не випадають діод та голка завдяки збереженню упаковки.

Пропрацювати такий ліхтарик може близько року за наявності гарних батарейок. Його ще називають "тернопільською свічкою" за те, що його створив винахідник Сашко Тернопільський.

Для замикання контактів можна використовувати алюмінієву фольгу, а для кріплення конструкції — скотч і гумки. Однак у такому разі "вимикач" не вийде.

Раніше "Телеграф" розповідав, як боротися з відключенням інтернету за відсутності світла. Роутер можна під'єднати до особливого пауербанку, але він підійде не всім.