Як зробити, щоб смартфон і ноутбук працювали довше без світла: важливі нюанси

Читать на русском
Автор
915
Для тривалішої роботи доведеться закрити зайві програми Новина оновлена 11 січня 2023, 08:22
Для тривалішої роботи доведеться закрити зайві програми. Фото goodfon.ru

Прості та практичні рекомендації

В частині України зберігаються проблеми з електроенергією. Через тривалі відключення працювати тим, хто залежить від гаджетів, непросто.

Genius.Space розробили ряд рекомендацій, як подовжити тривалість роботи ноутбуків, планшетів чи смартфонів. Для початку варто оптимізувати витрати енергії.

Фахівці зазначають, що коригувати можна налаштування та функції, які не є життєво необхідними, але витрачають енергію. Почати на смартфоні можна із вмикання енергозбереження. Також варто знизити яскравість екрана та вимкнути фонові оновлення і програми в оперативній пам'яті. Якщо програми відкриваються — вони перезавантажуватимуться. Є налаштування, в якому можна обрати, які програми не зберігаються в оперативній пам'яті.

Як зробити, щоб смартфон працював довше
Фонові програми забирають енергію

Аби довше працював ноутбук, треба почати також із активування енергозбереження та налаштуванням яскравості екрана та підсвітки клавіатури. Що ж робити далі:

  • закрийте зайві вкладки в браузерах,
  • вимкніть сповіщення на сайтах,
  • вимкніть додаткові "прикраси" — прозорість, анімацію та інше.
Що робити, аби ноутбук працював без світла довше
Всі налаштування можна буде потім повернути

Раніше "Телеграф" розповідав, які гаджети існують, щоб зробити холодний сезон приємнішим. Частина з них може працювати автономно.