Facebook готує масштабне оновлення

Автор
Facebook готує масштабне оновлення

Соціальна мережа Facebook готує велике оновлення своєї веб-версії.

Наразі відомо кілька деталей, зокрема стрічка Facebook отримає темний режим.

Соцмережа вже розсилає користувачам запрошення з пропозицією спробувати новий дизайн.

Що нового? У новому дизайні буде простіше працювати пошук і навігація. Також розробники збільшили розміри шрифтів інтерфейсу. Ще одна цікава фішка – можливість зберігати стрічку там, де користувач закінчив читати.

Стрічка залишається по центру. При цьому по боках наразі просто білі поля. Можливо, згодом там буде розміщена реклама. Вгорі інженери винесли кілька іконок – "головна", "Facebook Watch", де транслюють популярні відеоролики, "Групи", а також "Ігрове відео", де можна побачити ігрові стріми.

Іконки чату стали трохи більшими. При цьому одночасно на головній сторінці може бути відкритий лише один чат. Розповіді так і залишились вгорі, але вони стали ще більш виділеними.

Що стосується темного режиму, то користувачі зауважують, що у такому вигляді стрічка мережі стає трохи схожою на стрічку Twitter, який теж нещодавно змінив дизайн.

Наразі доступна лише тестова версія. До речі, якщо користувач перейшов на темну тему, але це йому не сподобається, то в налаштуваннях можна повернутися до класичного зовнішнього вигляду інтерфейсу.