Мобільні оператори хочуть розширити свій діапазон на села

Автор
Мобільні оператори хочуть розширити свій діапазон на села

Раніше Кабінет Міністрів України розширив діапазон для мобільного зв'язку, що сприятиме появі якісного інтернету в селах.

Мобільні оператори України «Київстар», Vodafone і lifecell подали в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), спільну заяву про перерозподіл частот LTE у діапазоні 900 МГц. 

Про це повідомила завідувачка сектору із забезпечення діяльності голови НКРЗІ Богдана Півень на своїй сторінці у Facebook. «Узгоджені дії в дії. Вітаємо операторів Kyivstar, Vodafone Ukraine, lifecell з правильним рішенням, що дало формальний старт рефармінгу в діапазоні 900 МГц.

20 січня трьома операторами одночасно було подано спільну заяву про перерозподіл частот LTE 900 і окремі пакети документів із заявками на переоформлення ліцензій для подальшого отримання ліцензій на 4G», - написала вона.

Півень зазначила, що найближчим часом очікується позитивне рішення уряду про внесення відповідних змін до плану використання радіочастот і "відкриття" діапазону так званих низьких частот для технології LTE, що дасть змогу розвивати мережі мобільного широкосмугового доступу на території України і реалізує бажання абонентів користуватися інтернетом не тільки у великих містах, а й в горах, на дорогах і в селах.

В Україні можливе введення подвійного громадянства

Як повідомляв УНІАН, раніше Кабінет Міністрів України розширив діапазон для мобільного зв'язку, що сприятиме появі якісного інтернету в невеликих населених пунктах і віддалених регіонах, а також дасть змогу користуватися інтернетом навіть під час польоту в літаку.