Facebook заплатить $550 мільйонів за незаконний збір даних користувачів мережі

Автор
Facebook заплатить $550 мільйонів за незаконний збір даних користувачів мережі

Згідно з законодавством штату, компанія повинна спочатку отримати на це дозвіл перед тим, як збирати біометричні дані, включаючи сканування облич.

Компанія Facebook погодилася виплатити $550 мільйонів для владнання судової суперечки щодо збирання й зберігання даних мільйонів користувачів без їхнього дозволу.

Про це повідомляє Daily Mail.

"Facebook заявила, що досягла угоди на суму в 550 мільйонів доларів США щодо вирішення позову, який стосується незаконного збору й зберігання біометричних даних мільйонів користувачів без їхнього на те дозволу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє газета, позов був поданий ще у 2015 році після того, як користувачі соцмережі зі штату Іллінойс звинуватили Facebook в порушенні місцевого законодавства щодо збору біометричної інформації.

Соцмережа могла незаконно збирати дані користувачів через власну функцію "Пропозиція тегів", яка дозволяла користувачам позначати свої друзів з попередньо завантажених фотографій у Facebook.

Користувачі повідомили про збій у роботі Twitter

Зазначається, що Facebook вирішила укласти угоду після того, як їй не вдалося переконати Верховний суд відхилити позов.

Раніше журі присяжних при федеральному суді Лос-Анджелеса присудили Каліфорнійському технологічному інституту $1,1 мільярда, які мають виплатити компанії Apple та Broadcom за використання запатентованих технологій вишу.