В месенджері WhatsApp виявлено уразливість

Автор

Настільна версія WhatsApp має вразливість, яка дозволяє зловмисникам отримувати віддалений доступ до файлів на комп'ютерах.

Дослідницька компанія PerimeterX повідомила, що настільна версія WhatsApp має вразливість, яка дозволяє зловмисникам отримувати віддалений доступ до файлів на комп'ютерах користувачів. 

За даними PerimeterX, Facebook побудувала WhatsApp на платформі Electron, що спрощує створення мультиплатформових додатків на основі веб-технологій. Однак Electron виявляється незахищеною, якщо працює на застарілій версії веб-движка, повідомляє kommersant.

Уразливість зачіпає настільний додаток WhatsApp версії 0.3.9309 і більш ранніх, а також користувачів, що зв'язали акаунти з iOS-версією WhatsApp до версії 2.20.10. Зараз Facebook випустила оновлення WhatsApp, що усувають вразливість, їх пропонується завантажити всім користувачам.

У Telegram запустили чат-бот для пошуку державних вакансій

Як повідомлялося раніше, Національне агентство України з питань державної служби (НАДС) запустило зручний чат-бот у месенджері Telegram для пошуку актуальних вакансій на порталі carrer.gov.ua.