Ілон Маск розказав, що думає про штучний інтелект

Автор
519
Ілон Маск розказав, що думає про штучний інтелект

Ілон Маск заявив, що штучний інтелект треба краще контролювати.

На думку Маска, штучний інтелект становить найбільшу екзистенціальну загрозу людству.

Засновник Space X і Tesla Ілон Маск заявив в Twitter, що всі розробники штучного інтелекту (ШІ) повинні перебувати під зовнішнім контролем, навіть Tesla.

Маск зробив цю заяву у відповідь на статтю, опубліковану в MIT Technology Review, в якій ресурс звинуватив створену Ілоном Маском компанію з розробки вільного ШІ OpenAI в скритності, передає kommersant. В MIT Technology Review заявили, що OpenAI стала одержима своєю репутацією і нарощуванням грошових коштів і відсунула на другий план розроблення та дистрибуцію безпечного ШІ.

Ілон Маск у відповідь заявив, що OpenAI повинна стати більш відкритою. Раніше Ілон Маск вже висловлював занепокоєння майбутнім штучного інтелекту. У 2014 році він написав у Twitter, що ШІ може стати більш небезпечним, ніж ядерна зброя, а також заявив, що «з допомогою ШІ ми викликаємо демона». На думку Маска, ІІ представляє найбільшу екзистенціальну загрозу людству. Ілон Маск в тому числі говорив про необхідність державного контролю за ШІ.

Ілон Маск розповів про свою першу роботу

У 2018 році він заявив в інтерв'ю, що пішов з ради директорів OpenAI, щоб уникнути конфлікту інтересів з Tesla, що використовує машинне навчання у своїх безпілотних автомобілях.

Тоді ж Маск сказав, що у США повинен бути урядовий комітет, завданням якого стане оцінювати небезпечний потенціал ШІ та інших технологій і надалі регулювати їх для безпечного використання. У той же час Ілон Маск заявив, що не вірить, що такий комітет насправді з'явиться.