iPhone 9 показали на "живому" відео

Автор
iPhone 9 показали на "живому" відео

Задовго до ймовірної дати анонсу iPhone 9 дизайн та характеристики смартфона неодноразово з’являлись в мережі.

Новий витік став більш детальним: інсайдери опублікували точну дату презентації новинки, а також перерахували пристрої, які представлять разом із "бюджетником". Окрім того, в мережі з'явилось відео, яке детально демонструє дизайн майбутньої новинки.

Дата презентації

За даними німецького ресурсу iPhone-ticker.de з посиланням на власні джерела, близькі до Apple, наступний фірмовий захід компанії відбудеться вже 31 березня 2020 року.

Повідомляється, що саме в цей день корпорація представить iPhone 9 (раніше відомий як iPhone SE 2), який надійде в продаж вже 3 квітня.

Перенесення дати релізу

Однак, за даними азійського видання Nikkei, передбачувані терміни появи iPhone 9 на мобільному ринку можуть відчутно зміститися.

Як стверджує джерело, наразі постачальники Apple працюють всього на 30-40% своєї номінальної виробничої потужності. Згідно з попередньою оцінкою експертів, через брак компонентів роздрібний дебют новинки відбудеться не 3 квітня, як передбачалося раніше, а місяцем пізніше.

Очікується, що компанія не буде змінювати дату презентації, обмежившись лише перенесенням старту продажів новинки. Авторитетний галузевий аналітик Мін-Чі Куо прогнозує, що Apple вдасться випустити близько 20 мільйонів iPhone 9 в 2020 році, а при найоптимістичніших прогнозах – 30 мільйонів.

Які ще пристрої представлять

Очікується, що одночасно зі смартфоном також анонсують:

новий планшет iPad Pro

оновлений 13-дюймовий лептоп MacBook Pro

iOS 13.4 – оновлену версію мобільної операційної системи для "яблучних" пристроїв.

Характеристики смартфона

Мережеві джерела стверджують, що iPhone 9 отримає 4,7-дюймовий дисплей, процесор Apple A13, 3 ГБ оперативної пам'яті і накопичувач об'ємом не менше 64 ГБ.

Відмінними рисами ґаджета, згідно з попередніми витоками, стануть сканер відбитків пальців на фронтальній панелі і спрощений модуль основної камери.

Дизайн смартфона

Нещодавно в мережі з'явився короткий відеоролик, в деталях демонструє працюючий екземпляр неанонсоване гаджета з усіх боків.

Дизайн апарату, як і передбачалося раніше, нагадує iPhone 8, але з низкою відмінностей. Так, межі корпусу пристрою стали гострішими, як у "класичного" iPhone 4. Смартфон отримав дисплей з широкими рамками і сканер відбитків пальців Touch ID на фронтальній панелі.

На лівому торці пристрою розташовані перемикач беззвучого режиму і гойдалка гучності, на правому – кнопка включення і лоток для SIM-карти.

Як і його попередники, ґаджет оснащений портом Lightning для зарядки і синхронізації з PC. У лівому верхньому кутку задньої кришки розмістилася єдина основна камера. Представлений на відео смартфон виконаний в зеленому кольорі корпусу.

Смартфон Xiaomi Mi10 Pro повторно пройшов тест на продуктивність

Ціна

Передбачувана вартість новинки складе від 399 доларів (близько 9 800 гривень).

Достовірність дати анонсу

Компанія Apple інформацію про дату презентації новинок поки не прокоментувала.