Новий Xbox X Series: характеристика

Автор
547
Новий Xbox X Series: характеристика

Xbox X Series отримає зворотну сумісність і буде у вісім разів потужнішим за Xbox One.

Консоль наступного покоління, Xbox Series X, буде підтримувати технологію трасування променів і зможе видавати картинку в 120 кадрів на секунду.

Про це у своєму офіційному блозі повідомила компанія Microsoft.

Крім того, X Series оснастять SSD-накопичувачем, який дозволить зменшити час завантаження в іграх. А також додадуть зворотну сумісність зі всіма попередніми консолями лінійки, аж до оригінальної Xbox.

За словами Microsoft, нова консоль отримає процесор на основі AMD Zen 2 з графічною архітектурою RDNA 2 потужністю 12 терафлопс, що у вісім разів більше, ніж у Xbox One.

Ще Xbox Series X оснастять HDMI 2.1 і додадуть підтримку технології Variable Rate Shading, яка синхронізує частоту оновлення дисплея з частотою кадрів гри. Це допоможе поліпшити плавність зображення, забезпечити мінімальну затримку і максимальну чуйність.

Також компанія підтвердила, що одна і та ж копія гри буде працювати як на Xbox One, так і на Xbox Series X. Тобто користувачам не потрібно буде додатково купувати копію гри для нової консолі, якщо вона вже є на старій. Вони просто отримають безкоштовне оновлення.

Трейлер Xbox X Series

Новий геймпад від Sony відстежує пульс і виділення поту у гравця

Нагадаємо, вихід консолі наступного покоління від Microsoft запланований на кінець цього року. На даний момент компанія не оголосила вартість Xbox Series X.