Футуристичні прогнози, які можуть збутися до 2030 року (Фото)

Автор
790
Футуристичні прогнози, які можуть збутися до 2030 року (Фото)

У нашому огляді найнеймовірніші прогнози, які можуть стати реальністю.

XX століття минуло вже 20 років назад, воно багато в чому стало "епохою прориву".

Однак, коли доводиться порівнювати ціле століття з першими 15 роками XXI століття, складається відчуття, що нове століття стане ще більш динамічним і прогресивним в науково-технічному плані.

1. Роботи-вбивці 

Бойові роботи, службовці для знищення живої сили противника і його технічних засобів, можуть з'явитися вже в найближчі кілька десятиліть. Сьогодні робототехніка розвивається досить динамічно, а перші бойові дрони надійшли на озброєння найбільших армій світу ще десятиліття тому. Серед цих "роботів" є, в тому числі і наземні бойові платформи.

2. Персональний інтелект-помічник 

Персональний помічник в особі штучного інтелекту також не сама фантастична технологія. Уже сьогодні системи-помічники досягли просто неймовірного рівня розвитку. Навіть за умови відсутності "інтелекту" як такого, такі системи цілком успішно дають поради господареві, аналізуючи ситуацію.

3. Трансляція снів 

Теоретично, трансляцію снів можна здійснити вже сьогодні. Для цього необхідно лише підключити до голови людини спеціальну апаратуру. Проблема полягає лише в тому, що нинішній рівень технічного розвитку не дозволяє "відтворити" зібрану інформацію в тій самій "барвистою" зображенні, якою її бачить сплячий.

4. Імплантовані гаджети 

Одна з найбільш спірних з точки зору сучасної моралі технологій - це імплантовані в організм людини пристрої. Тим не менше, використання всіляких імплантатів могло б істотно полегшити життя людини. В першу чергу тут, звичайно ж, йдеться про людей з різного роду травмами. У той же час, "професійні" імплантати також змогли б знайти широке застосування.

5. Додаткова реальність

Ще одна технологія, яка існує вже сьогодні. Використання додаткової реальності могло б дозволити вирішити цілий комплекс всіляких проблем, пов'язаних в першу чергу з побутовою та господарською діяльністю людини. Крім розваг, додаткова реальність могла б знайти широке застосування в навчальному процесі.

6. Цифрові контактні лінзи

Цифрові контактні лінзи, які були б високотехнологічним інтерфейсом все ще фантастика. Однак, вже сьогодні кілька компаній займається розробкою подібних технології.

7. Екзоскелети

Бігати швидше гепарди і піднімати тяжкості краще вантажного крана - все це, а також багато іншого, людині можуть дозволити екзоскелети. В даний момент існує кілька досить успішних прототипів. Незважаючи на те, що всім їм далеко до літературних і кінематографічних аналогів, покладений початок не може не надихати. У США екзоскелети намагаються використовувати в армії і космічної галузі. У Росії ж зовсім недавно був створений перший медичний екзоскелет.

8. Сенсорна шкіра

Штучна шкіра з безліччю сенсорів могла б допомогти людині пережити будь-який тактильний досвід без шкоди для здоров'я і небезпеки для життя. Ряд футурологів пророкував появу цієї технології вже в 2015 році. На жаль, нічого подібного поки немає, а серед вчених це далеко не найпопулярніший напрям досліджень.

9. Медичний 3D-друк

По суті, ця технологія вже існує, але перебувати на одному з найбільш ранніх етапів розвитку. В останні кілька років, вчені провели кілька успішних операцій по трансплантології з використанням 3D друку. Сьогодні вони активно працюють над можливістю друкувати цілі органи з живих клітин.

10. Засіб від старіння

Більшість людей, не просто не хоче вмирати, більшість з нас ще хоче і не старіти. Або, у всякому разі, відстрочити цей скорботний час, на якомога більший проміжок часу. На жаль, незважаючи на розвиток медицини, фармакології та пластичної хірургії чудодійний "еліксир молодості" все ще не винайдено. Втім, 2030 рік ще попереду.

В Google Translate додали п'ять нових мов