Google присвятив doodle всім жінкам світу (Відео)

Автор
893
Google присвятив doodle всім жінкам світу (Відео)

До 8 березня Google випустив надихаюче відео, яке представляє історію цього потужного свята.

Google присвятив свій новий дудл Міжнародному жіночому дню.

Ілюстратори створили анімацію, яка об'єднує жінок по всьому світу, не залежно від покоління.

Ця багатошарову мультиплікаційну паперову мандалу створили нью-йоркські і лондонські запрошені художники Джулі Уілкінсон і Джоя Хорскрофт з Makerie Studio, а також мультиплікаторами Маріоном Вільямом і Дафной Улікінсон з DRASTIK GmbH.

Центральний шар мандали, який має чорно-білий колір, відображає жінок всього світу в період з кінця 1800-х по 1930-ті роки серед робітничих рухів. На другому шарі зображені жінки 1950-1980-х років, знаменна епоха після прагнення до гендерної рівності та швидких змін в статус-кво.

Нарешті, зовнішній шар символізує жінок з 1990-х років і до наших днів в контексті прогресу, досягнутого за більш ніж 100-літній рух за права жінок. Це віддає данину поваги руйнування бар'єрів від колишніх культурних і гендерних ролей, оскільки жінки продовжують ставити під сумнів, виправляти і переосмислювати ідеї про роль, яку жінки грають в суспільстві.

Для милих дівчат: цікаві привітання з 8 березня

Оскільки сучасні жінки стоять на плечах тих, хто воював і приносив жертви в минулих поколіннях, вони також несуть спадщина цього руху вперед.