Борис Колесніков пояснив, якою має бути реальна децентралізація

Автор
Політик нагадав про суть поділу влади
Політик нагадав про суть поділу влади. Фото uaourhome.com

Колесніков підкреслив важливість професійної команди

Під час робочої поїздки в Донецьку область лідер партії "Україна – наш дім" Борис Колесніков, зустрічаючись з активами міст і сіл, представляючи керівників місцевих партійних осередків, ще раз нагадав про те, в чому суть реальної децентралізації і чому вона така важлива в процесі економічного зростання країни.

«Є речі, які в усьому світі належать центру: це оборона, безпека, зовнішня політика, а також інфраструктура національного і міжнародного рівня. У нас же все побудовано за принципом: «ось вам витрати, а доходи самі знайдете». Так не буває. У світі все йде знизу-вгору».

Спілкуючись з місцевими активами, лідер партії підкреслював важливість сили професійної команди, зокрема в тому, що вона складається з представників всіх вікових груп, а також в тому, що запорука успіху будь-якої партії полягає в грамотній структурі. Така команда зараз необхідна країні, оскільки в суспільстві назрів запит на професіоналів.

 «Наше завдання — побудувати партію, починаючи з низів. Цей процес ми плануємо повністю завершити за пів року. Ми відкриваємо обласні, районні та міські організації і хочемо дійти до кожної виборчої дільниці. Напевно, найяскравішим світовим прикладом побудови партійної вертикалі є США», — зазначив політик.

Партія "УКРАЇНА – НАШ ДІМ" в Донецькій області відкрила 11 місцевих осередків.

Лідер партії також відзначив важливість кваліфікації керівників на місцях: «5 попередніх президентів дали підпорядкувати себе системі. А система наша схожа на вінегрет: залишилося частина радянської системи і друга частина — невдале копіювання західного досвіду. Важливо розуміти, що Заходу приніс успіх інститут місцевого самоврядування. Цю систему неодмінно потрібно зносити і будувати заново. Я вважаю, що найголовніше — золото партії — це керівники міських, районних і обласних організацій».