Переговори Кулеби та Лаврова завершилися: що відомо

Читать на русском
Автор
41783
Дмитро Кулеба зустрівся із сергієм лавровим Новина оновлена 10 березня 2022, 16:30
Дмитро Кулеба зустрівся із сергієм лавровим. Фото facebook.com/oleg.nikolenko.50

За словами Дмитра Кулеби, переговори були важкими.

Зустріч глави міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби та голови російського МЗС сергія лаврова щодо війни в Україні завершилася. Вона тривала понад півтори години.

Глава МЗС України заявив, що на зустрічі з лавровим обговорювалися питання відкриття гуманітарних коридорів та режим припинення вогню. За його словами, переговори були тяжкі.

На жаль, досягти угод щодо припинення вогню наразі не вдалося.

"Зупинку вогню росія пов'язує з виконанням вимог путіна на адресу України. Україна не здалася і не здасться. Ми готові до дипломатичних рішень, але, поки їх немає, самовіддано захищатимемо нашу землю від російської агресії", — сказав Кулеба.

Нагадаємо, що вимогами путіна залишаються: визнання Криму російським та визнання незалежності "ЛНР" та "ДНР", а також нейтральний статус України. Україна не має наміру виконувати ці вимоги.

Зазначається, що контакти російської та української сторони продовжуватимуться щодо евакуації мирного населення та гуманітарних питань.

Нагадуємо, що Україна ставить перед собою три цілі у переговорах із російською федерацією. Першочергова – це припинення вогню.