Євро знову подешевшав, а долар міцно тримає позиції: свіжий курс на 16 травня

Читать на русском
Автор
882
Курс валют на понеділок
Курс валют на понеділок. Фото https://pmg.ua/

Курс гривні щодо євро зріс на 4 копійки

У понеділок, 16 травня, Національний банк утримав курс американського долара щодо гривні на стабільному рівні – 29,25 гривні. Тим часом євро, у порівнянні з попередніми розцінками, продовжує зростати. Тепер його оцінюють у 30,37 гривні.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Що стосується чорного ринку, то, згідно з даними Мінфіну, "чорний" долар США продовжує котитися догори. Середній курс продажу долара станом на 16 травня сягнув 34,57 гривні. Купівля встановилася на середньому рівні 34,35 гривні.

Євро у понеділок утримав свої попередні позиції при купівлі, а от при продажу трохи зменшився, упродовж сьогоднішньої доби його можна буде продати за 36,20 гривні.

Найнижчий курс продажу долара в обмінниках становить 34,4 гривні, а от найбільший — 35,8 гривні.

Курси валют на 16 травня
Вартість долара та інших валют на чорному ринку

Якщо говорити про банківські розцінки на валюту, то згідно з офіційним курсом Нацбанку України, 16 травня курс гривні щодо євро зріс на 4 копійки. Щодо долара курс національної валюти залишається на тому самому рівні.

Курс валют 16 травня
Курс долара та євро у банках України

Раніше "Телеграф" повідомляв, що українські економісти припускають, що курс долара США може наблизитися до ринкового, проте є кілька умов, аби це все ж сталося.