Долар на чорному ринку дорожчатиме? Поточний курс в обмінниках та прогноз на вересень

Читать на русском
Автор
16893
Ціна за долар найближчим часом не впаде
Ціна за долар найближчим часом не впаде

Вересень може принести підвищення курсу долара

Вартість долара на чорному ринку валюти в Україні на 31 серпня трохи знизилася, так і не подолавши психологічної позначки 41 грн на початку тижня. Згідно з прогнозами аналітиків, долар може перевищити цю суму на початку вересня.

Директор департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганна Золотько у коментарі "24 каналу" зазначила, що попереднє підвищення ціни було пов’язане з очікуваннями на День Незалежності, але наступний валютний тиждень буде з коливанням курсу в межах 40,5 – 41,5 гривні за USD.

На даний момент коридор американської валюти в обмінниках досить вузький — у середньому за долар просять 40,6/40,75 грн при купівлі/продажу. Європейська валюта тим часом на чорному ринку оцінюється у 40,4/40,6 грн.

Курс долара в Україні 31.08.2022 від НБУ, банків та на чорному ринку
Курс долара в Україні від НБУ, банків та на чорному ринку

Але 41,5 грн за долар на початку вересня ще не є межею — частина експертів вважає, що американська валюта може зрости в ціні і до 43 грн в рамках одного місяця — все через ймовірність запровадження нового податку.

Раніше "Телеграф" розповідав про можливість придбання долара у безготівковому форматі дешевше — щоб отримати гроші на руки, потрібно прочекати щонайменше три місяці. При цьому частина експертів називає вересень небезпечним місяцем у плані можливої девальвації гривні.