Бійці Нацгвардії почали відловлювати наркоділерів для акції "Спіймай баригу"

Читать на русском
Автор
Нацгвардійці спіймали наркоторговця
Нацгвардійці спіймали наркоторговця. Фото Скрін із відео

Бійці Нацгвардії за законом мають право брати участь в акції "Спіймай баригу" і отримувати винагороду

Перші 40 тисяч гривень винагороди за спійманого торгівця амфетаміном отримав боєць Національної гвардії в місті Кривий Ріг. На своєму сайті організатори акції "Спіймай баригу" повідомляють, що він виконав всі умови, відправив на електронну адресу необхідні документи та відеоматеріали. Після того – йому одразу перерахували гроші на картку.

Андрій Кузьменко, юрист проекту "Спіймай баригу".

Дійсно, на нашу електронну адресу надійшло повідомлення про те, що співробітники Нацгвардії під час патрулювання виявили та затримали в порядку, передбаченому чинним законодавством, з викликом відповідно патрульної поліції, особу, яка займалася збутом наркотичних речовин.

Зловмисника вдалося впіймати під час патрулювання вулиць, розповів нацгвардієць. Чоловік поводився дивно, викликав підозри, а коли до нього звернулися, спробував позбутися наркотиків. Долучитися до акції "Спіймай баригу" він вирішив через те, що його місто вже потопає в незаконній торгівлі небезпечними речовинами.

Віктор, учасник акції "Спіймай баригу"

Одного дня ми зловимо баригу – на наступний день буде новий барига. З цим боротися досить таки складно. Мої друзі та побратими будуть долучатися до акції "Спіймай баригу", щоби покращити боротьбу проти наркотрафіку в Кривому Розі та в цілому в Україні.

Юристи проекту наголошують – бійці нацгвардії за законом мають право брати участь в цій акції і отримувати винагороду.

Андрій Кузьменко, юрист проекту "Спіймай баригу".

Національна гвардія не є правоохоронним органом в тому розумінні, як Нацполіція та її Департаменти та підрозділи. Це особи, які патрулюють міста та селища, займаються виключно безпекою громадян.Повністю в рамках порядку проведення нашої акції, умов нашої акції це були перші особи, які отримали винагороду.

Свою винагороду боєць вже отримав на картку і розповів, що гроші витратить на амуніцію. "Полювання" на бариг він планує продовжувати, каже, тепер до нього точно долучаться і його колеги по службі.