Якісний літній відпочинок допоможе дітям Героїв впоратися з травмами — волонтерка Ярова

Читать на русском
Автор
Волонтерка та голова ГО "Мрія дітей України" Дана Ярова
Волонтерка та голова ГО "Мрія дітей України" Дана Ярова

Вирушити на відпочинок матимуть можливість сім'ї полеглих воїнів з усієї території України

Діти полеглих воїнів найважче переживають втрату близької людини. Щоб підтримати сім'ї Героїв громадська організація "Мрія дітей України" розпочала програму "Літо без війни", в рамках якої родини загиблих захисників відправлятимуться на відпочинок до країн Європи.

Про це в ефірі телеканалу Еспресо розповіла волонтерка та голова ГО "Мрія дітей України" Дана Ярова.

"Наразі близько 90 родин ми готуємо до відпочинку в Польщі. Також плануємо відпочинок у Карпатах для сімей, які не можуть виїхати за кордон. В основному це мами з дуже маленькими дітьми. Ми закликаємо долучатися до підтримки програми, адже протягом усього літа триватимуть виїзди родин на курорти Європи. Саме відпочинок і "переключення" на позитив від постійної напруги та стресу дадуть можливість дитині впоратися з травмою, яку вона проживає", — поділилася Дана Ярова.

За її словами, завдяки соціально відповідальному бізнесу та небайдужим українцям вдалося вже зібрати частину коштів, щоб забезпечити дітей та їх матерів відпочинком у курортних містах Болгарії, Греції чи в Україні. Програма "Літо без війни" покриватиме 100% проживання протягом 7 днів та дорогу.

"Вирушити на відпочинок матимуть можливість сім'ї з усієї території України. В нашої організації є база родин Героїв, які потребують підтримки. Також ми запустили додатково анкетування. Будемо допомагати стільки, скільки необхідно, адже діти полеглих воїнів — це наша спільна відповідальність", — підсумувала волонтерка.