Задля підтримки сімей загиблих воїнів влада Закарпаття співпрацюватиме з волонтерами

Читать на русском
Автор
Дана Ярова Новина оновлена 10 липня 2023, 09:14
Дана Ярова

Взаємодія з владою Закарпаття дозволить максимально ефективно допомагати родинам загиблих

Закарпатська обласна військова адміністрація уклала меморандум з громадською організацією "Мрія дітей України".

Його мета — спільна робота влади регіону та громадського сектору щодо підтримки родин захисників, які загинули, перебувають у полоні або зникли безвісти.

Документ передбачає реалізацію спільних програм, що спрямовані на допомогу дітям, позбавленим батьківського піклування внаслідок російсько-української війни, налагодження взаємодії органів влади із громадськими організаціями для надання всебічної допомоги.

Голова ГО "Мрія дітей України" Дана Ярова зазначила, що взаємодія з місцевою владою дозволить максимально ефективно допомагати родинам загиблих.

"Із вересня починаємо освітні програми. Маємо багато проєктів із соціально відповідальним бізнесом. Українці дуже активно долучаються до надання допомоги. Родини загиблих героїв, діти, які переживають надзвичайно травматичний досвід, мають знати, що вони не наодинці зі своєю бідою. Це наші діти, наша відповідальність", — зазначила Ярова.

За словами заступника голови Закарпатської ОВА Петра Добромільського, завдяки співпраці з громадським сектором такі сім’ї вдасться забезпечити необхідною допомогою та увагою.

"Обов’язок кожного дорослого – стати на захист дітей, чиї батьки стали на захист нашої країни. Їх підтримка має бути комплексною і своєчасною", – наголосив Добромільський.