Неправомірні висновки ДАСУ по постачальникам Міноборони були зроблені на підставі постанови, яку ініціював ексочільник Укроборонпрому Гусєв, - ЗМІ

Читать на русском
Автор
Ексочільник "Укроборонпрому" Юрій Гусєв
Ексочільник "Укроборонпрому" Юрій Гусєв

Ініціатором та фактичним співавтором скандальної постанови, в якій був відсутній термін "прибуток", виявився Юрій Гусєв

У розпорядження журналістів потрапили документи, які пролили світло на скандальну історію з висновками ДАСУ. Держаудитслужба, посилаючись на постанову Кабміну, вимагала від всіх постачальників Міноборони повернути весь прибуток. І поставила на межу банкрутства українських виробників критично важливої для фронту зброї, в тому числі державне підприємство КБ "Луч" — саме вони виготовляють ракетні комплекси "Нептун", якими потопили крейсер "Москва".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на видання "Главком".

Ініціатором та фактичним співавтором скандальної постанови, в якій був відсутній термін "прибуток", виявився державний концерн "Укроборонпром" та його тодішній очільник Юрій Гусєв.

У своєму зверненні до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля Гусєв попросив якнайшвидше розглянути підготовлений "Укроборонпромом" проєкт постанови "Деякі питання оплати за продукцію, товари і послуги для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони в умовах воєнного стану", який в подальшому і став основою для тієї самої постанови №335.

У виданні зауважили, що далі Проєкт постанови, підготовлений "Укрборонопромом", вивчило Міністерство економіки і його також нічого в цьому документі не збентежило. Без будь-яких згадок про прибуток проєкт був поданий на фінальний розгляд Кабміну і від Міноборони за підписом тодішнього міністра Олексія Резнікова.