На носі новий місяць: до якого числа потрібно передати показники лічильників

Читать на русском
Автор
2510
Ілюстративне фото

Це потрібно запам'ятати

Щоб уникнути переплати за комуналку, українцям необхідно вчасно передавати показники лічильників. При цьому для різних типів послуг є свої дедлайни.

"Телеграф" розповідає про те, коли потрібно передавати показники світло та газ. Цей період, до речі, починається вже незабаром.

Зазначимо, що в Україні діє норма, за якої споживачі мають передавати показники лічильника раз на місяць. Для цього виділено 5 днів: в останні 2 дні поточного місяця та перші 3 дні наступного.

Таким чином, за, наприклад, спожиту в листопаді електроенергію слід звітувати 29 та 30 листопада, а також з 1 по 3 грудня. Всі показники, що передаються, в один з цих п’яти днів будуть зараховані першим числом.

А ось побутові споживачі газу повинні подавати показники лічильника вже з 1 по 5 число кожного місяця. Окрім оплати за рахунками, українці також платять і за транспортування газу, тариф якого фіксований та не залежить від обсягу споживання. Показники приймаються, в тому числі і у вихідні дні, якщо вони випадають на період з 1 по 5 число місяця.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як передати свідчення лічильників через популярний інтернет-банкінг. Якщо у вас у телефоні встановлено інтернет-банкінг "Приват 24", то передати свідчення можна за його допомогою.

Також "Телеграф" розповідав про те, як знімати показники лічильника за газ і яку цифру необхідно записувати.