Черновецький має прибути на допит

Читать на русском
Автор
Черновецький має прибути на допит Новина оновлена 22 серпня 2023, 08:19

У Києві відбуватиметься розгляд за фактом зникнення одного з парафіян ’’Посольства Божого’’ Степана Кройтора.

Зник Степан Кройтор ще у серпні 1997, він був парафіянином ’’Посольства Божого’’, бізнесменом та депутатом Києво-Святошинської районної ради. Потім він заснував страхову компанію і відкрив власний банк, а зараз дружина Степана Алла Фролова вкотре заявляє, що її чоловік зник за дивних обставин і просить допомоги, повідомляє інтернет-видання KievNews.

’’Степан і я відвідували "Посольство Боже", і незадовго перед зникненням він вирушив на нічне богослужіння, проте, як мені потім сказав Сандей Аделаджа, вони з ним розмовляли на різні теми. Теми розмов я не знаю. На ранок він вийшов разом з одним із пасторів і обидва чоловіки сіли у маршрутку. Потім Степан вийшов на ринку, сказавши, що він збирається купувати корм собакам. З того часу він зник, ні мертвим ні живим його ніхто не бачив ’’ — каже дружина Алла.

Протягом усього цього часу дружина Кройтона домагалася розслідування зникнення свого чоловіка, і серед людей, які могли б допомогти у розслідуванні, вона назвала ряд досить відомих людей.

’’Степан мені якось розповідав, що має якісь справи з Леонідом Черновецьким. Як у засновника та засновника банку, Степан мав контрольний пакет акцій. Чоловік якось навіть зізнався мені: "банк стане моєю власністю". Потім на його адресу почали приходити анонімні погрози, біля будинку чергувало авто, слідувало за ним скрізь" — повідомляє слідчому Фролова.

Вона каже, що напередодні зникнення додому приїжджали люди, які вимагали віддати гроші та якісь документи. У день, коли зник чоловік, Алла знайшла записку на столі, яка починалася словами "Якщо щось таки трапитися, тоді всі папери передай Валерію Миколайовичу ..." — а далі слідували вказівки фінансового характеру.

"Я звернулася до міліції, але вони нічого не зробили. Не було допиту Сандея Аделаджі, його дружини Боссе, нічого не запитали і у Леоніда Черновецького, навіть бухгалтер та ділові партнери чоловіка нічого не сказали, — каже Алла. — Через 3 роки після зникнення мені просто видали свідоцтво про смерть і закрили справу розшуку.

Останнє звернення до прокуратури було подано Фроловою у січні 2013 року. Їй потім повідомили 19 лютого, що заяві надано хід. "Я дуже хочу дізнатися, що ж трапилося з моїм чоловіком" — розповідає Алла. У Київській прокуратурі також підтвердили факт заяви. Згідно з новим КПК, він відразу був внесений до реєстру. Яким чином збираються допитувати Леоніда Черновецького, наразі незрозуміло. За інформацією ЗМІ, екс-мер Києва зараз перебуває у Грузії. Адвокат Алли Фролової наполягатиме на приїзді Черновецького до Києва.