Подробиці та кадри нової екологічної катастрофи у Криму

Читать на русском
Автор
Подробиці та кадри нової екологічної катастрофи у Криму Новина оновлена 13 червня 2023, 12:09

На півночі Криму у зв’язку із забрудненням повітря сірчаною кислотою жителі Армянська страждають на алергічні симптоми: нудоту, печіння в носоглотці, спрагу.

На півночі Криму – екологічна катастрофа. На забруднення повітря сірчаною кислотою скаржаться жителі Армянська, Красноперекопська та Джанкоя. У містах — смердючий та задушливий запах.

У мешканців фіксують схожі алергічні симптоми: нудота, печіння у носоглотці та неприродна спрага. Автомобілі, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею або сіро-зеленим нальотом.

Російський "голова" Криму Сергій Аксьонов визнав, що ситуація виходить за межі норми. Проте запевняє, що загрози життю та здоров’ю людей немає.

Містяни знають — це викиди хімічного підприємства "Кримський титан", яке належить українському олігарху Дмитру Фірташу. А така інтенсивність випаровувань — через нестачу води у водосховищі. Директор заводу Андрій Акулов оголосив, що готовий співпрацювати із владою.

Наразі в Армянську триває розслідування за участю чиновників та "Міністерства екології" Криму. Окрім того, очевидці продовжують публікувати фотографії, які доводять факт екологічної катастрофи в окупованому Армянську. Відповідні фотографії опубліковані на сторінці RoksolanaToday&Крим у Twitter.

Окупований Крим спіткала нова катастрофа

Як повідомляли ЗМІ, мешканці Вірменська в окупованому Криму стривожені: металеві предмети в їхніх будинках та квартирах за ніч вкрилися липкою іржею. Містяни пишуть у соцмережах, що, ймовірно, це викиди із заводу "Кримський титан", і навряд чи вони корисні для здоров’я.