Глава Херсонської ОДА: Візуально, Титан зупинено

Читать на русском
Автор
Глава Херсонської ОДА: Візуально, Титан зупинено Новина оновлена 13 червня 2023, 12:07

"Кримський титан" у Армянську через викиди шкідливих хімічних речовин візуально припинив роботу.

Завод "Кримський титан", розташований у н.п. Армянськ на півночі тимчасово окупованої Росією території Криму, де відбуваються викиди шкідливих хімічних речовин, візуально припинив роботу, повідомляє голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

"Візуально, Титан зупинено! Чекаємо на підтвердження!", — написав він у своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у п’ятницю вдень і опублікував фотографії заводу.

Жителі Армянська з 24 серпня масово скаржаться у соцмережах на поганий запах у повітрі та жовтий наліт, схожий на іржу, що покриває металеві предмети. На деревах, за їхніми словами, жовтіє і раніше опадає листя. Деякі городяни повідомляють також про першіння в горлі та висипи на шкірі.

[news_post id=’4460164’ name=’’ img=’’ align=’left’]

"Влада" Криму в ніч на 4 вересня оголосила про рішення зупинити на два тижні роботу арпямської філії "Титанових інвестицій" у зв’язку з перевищенням гранично допустимої концентрації сірчистого ангідриду (оксид сірки, SO2) на півночі півострова. Крім того, в Армянську на два тижні оголосили позапланові канікули. Діти дошкільного та шкільного віку "у профілактичних цілях" у супроводі матерів були відправлені на відпочинок у кримські санаторії.

За даними заводу, позаштатних ситуацій на підприємстві не було. У сусідньому з Армянськом Красноперекопську розташовані підприємства "Бром" та Кримський содовий завод. Вони спростували свою причетність до появи дивної іржі. За фактом порушення правил обігу екологічно небезпечних речовин та відходів порушено кримінальну справу.