В Армянську хочуть скасувати режим надзвичайної ситуації

Читать на русском
Автор
В Армянську хочуть скасувати режим надзвичайної ситуації Новина оновлена 13 червня 2023, 12:03

Призначений Росією "голова адміністрації" міста Армянськ Василь Теліженко повідомив про плани скасувати надзвичайний стан у місті вже 23 вересня.

Режим надзвичайної ситуації в Армянську, запроваджений 14 вересня через погіршення екологічної обстановки через викиди хімічних речовин на заводі "Кримський титан", планують скасувати 23 вересня.

Про це, як інформує Крим.Реалії, повідомив призначений Росією голова адміністрації міста Василь Теліженко.

"Якщо ситуація не зміниться і всі показники залишаться в нормі, плануємо завтра (23 вересня – ред.) скасувати режим надзвичайної ситуації", – цитує Теліженко російське агентство "РИА Новости".

За його словами, у понеділок-вівторок із санаторіїв повертатимуться діти, і, швидше за все, у середу вже відновиться навчальний процес.

Теліженко також зазначив, що ситуація у місті залишається стабільною, показники хімічних речовин у повітрі перебувають у межах норми.

Напередодні підконтрольний Росії оперативний штаб щодо ситуації з викидами шкідливих речовин в Армянську рекомендував призначеній РФ владі міста скасувати режим надзвичайної ситуації.

Раніше в ніч із 23 на 24 серпня у Армянську стався викид невідомої речовини. Російська влада окупованого Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислонакопичувача, що використовується підприємством "Кримський титан".

Водночас у Міноборони України наполягають, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військові Збройні сили Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

13 вересня в Армянську стався повторний викид шкідливих речовин, і їхня концентрація в повітрі перевищила допустиму норму вп’ятеро.