День в ООС: в штабі зафіксували 2 обстріли

Автор
День в ООС: в штабі зафіксували 2 обстріли

Бойовики двічі обстріляли позиції об'єднаних сил у середу.

Незаконні збройні формування двічі обстріляли українські позиції на Донбасі в першій половині дня в середу, повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

"За наявною інформацією, від початку поточної доби жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений", - йдеться в тексті зведення.

Як зазначено в повідомленні, ніч на середу минула спокійно, обидва обстріли мали місце "протягом останніх годин" і припали на західну частину луганського напрямку (в межах Донецької області).

Зокрема, з автоматичного гранатомета були обстріляні позиції підрозділів об'єднаних сил у районі смт Луганського Бахмутського району Донецької області. Крім того, бойовики застосували великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю під час обстрілу опорних пунктів наших військ, облаштованих неподалік смт Південного Торецької міськради Донецької області.

"Підрозділи об'єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні.

З 00:01 21 липня уздовж усієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій і Луганській областях було встановлено режим тиші, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з усіх видів озброєння. Вже до кінця місяця бойовики здійснили 19 обстрілів - по одному 23, 27 і 28 липня, при чому внаслідок обстрілу 27 липня був поранений український військовослужбовець, три - 29 липня, два - 30 липня і 11 обстрілів - 31 липня. Збройні сили України дотримувалися встановленого режиму тиші. В наступні дні обстріли повторювався щодня, від 2 до 12 на день. 6 серпня внаслідок одного з обстрілів загинуло четверо українських військовослужбовців.