Справа Гладковського: у "Богдані" заявляють про можливий зрив держзамовлення

Автор
Справа Гладковського: у "Богдані" заявляють про можливий зрив держзамовлення

Працівники черкаського заводу "Богдан Моторс" побоюються, що план виконання державного замовлення може зірватися.

Колектив черкаського автозаводу "Богдан Моторс" заявляє, що останні події навколо підприємства можуть поставити під загрозу виконання державного оборонного замовлення.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті корпорації "Богдан".

"Усі події, що останнім часом розгортаються навколо нашого підприємства, вносять неабияку нервовість у настрої працівників. Тож результат такого перебігу подій ставить під загрозу у найближчій перспективі виконання державного оборонного замовлення", - наголошують на автозаводі.

У заяві також висловлюється обурення щодо "неправдивих і безпідставних" звинувачень, оприлюднених 18 жовтня під час засідання Вищого антикорупційного суду, який має обрати президентові корпорації "Богдан" і колишньому першому заступнику секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олегу Гладковському запобіжний захід.

Зокрема, колектив автозаводу наголошує, що вантажні автомобілі підвищеної прохідності "Богдан-63172" протягом виготовлення та постачання до Збройних сил України мали нижчу ціну порівняно з цінами на аналогічну техніку інших постачальників.

"Всі контракти за державним оборонним замовленням виконувались і виконуються нашим підприємством достроково. При цьому автомобілі під час експлуатації не мали зауважень від військових, а гарантійні звернення мали мінімальну кількість, як для такого обсягу поставок", - зазначають на підприємстві.

Як повідомлялося, детективи НАБУ 17 жовтня затримали колишнього першого заступника секретаря РНБО Гладковського. Наступного дня йому оголосили підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За даними САП, експосадовець використав надану йому владу та службове становище з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме - ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". Зокрема, Гладковський забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 ("Богдан 6317") за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Як наслідок, державі було завдано понад 10,62 млн грн збитків, стверджують у САП.

Крім того, за даними прокуратури, колишній посадовець не задекларував доходи дружини від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва за 2016-2018 роки.