Відомо, чому прорвало трубу біля Ocean Plaza

Автор
Відомо, чому прорвало трубу біля Ocean Plaza

Пошкодження тепломагістралі біля Ocean Plaza сталося тому, що вона відпрацювала нормативний термін експлуатації.

Начальник відділу експлуатації теплових мереж КП "Київтеплоенерго" Олександр Пелипишин заявив, що пошкодження тепломагістралі на вулиці Антоновича біля торгово-розважального центру Ocean Plaza в Києві сталося тому, що вона відпрацювала нормативний термін експлуатації.

"Сталося пошкодження теплової магістралі діаметром 1000 мм, цей трубопровід побудований в 1987 році, він вже відпрацював нормативний термін експлуатації, і тому відбулося таке пошкодження", - заявив він. Пелипишин зазначив, що до цієї тепломагістралі підключені близько 3 тисяч споживачів.

"В результаті відключення цієї ділянки для проведення ремонту, ці споживачі залишилися без опалення, але о 7:00 ранку ми переключили цих споживачів на інший теплоисточник", - зазначив він і додав, що у всіх споживачів, підключених до ушкодженої ділянки тепломережі, вже є тепло і гаряча вода.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня в Києві біля Либідської площі через прорив магістрального трубопроводу теплопостачання стався витік гарячої води на дорогу й підтоплення першого поверху та підвального приміщення ТРЦ Ocean Plaza.

Відео найромантичнішої пропозиції взірвала Instagram

За даними КМДА, трубопровід діаметром 1000 мм було прокладено в 1987 році. Він обслуговує близько 3 тисяч будівель. За даними КМДА, в результаті прориву трубопроводу і витоку теплоносія опіки отримали 9 осіб, серед постраждалих - пасажири маршрутки, яка потрапила в місце витоку теплоносія, і перехожі.

У МВС повідомили, що з місця прориву тепломережі евакуювали 13 осіб, 7 з яких госпіталізовано. Сьогодні, 14 січня, в "Київтеплоенерго" заявили, що пошкодження трубопроводу біля ТРЦ Ocean Plaza планується ліквідувати до ранку 15 січня.