Київтеплоенерго про будівництво Ocean Plaza: які були помилки

Автор
Київтеплоенерго про будівництво Ocean Plaza: які були помилки

При будівництві Ocean Plaza були порушені нормативи в охоронній зоні тепломереж.

Спеціальна комісія з’ясує, чи стало це причиною прориву трубопроводу.

При будівництві ТРЦ Ocean Plaza були порушені нормативи в охоронній зоні тепломереж. Як передає кореспондент УНІАН, про це начальник відділу експлуатації теплових мереж КП «Київтеплоенерго» Олександр Пелипишин повідомив на брифінгу в Києві.

За його словами, ТРЦ Ocean Plaza було збудовано з порушенням нормативів в охоронній зоні тепломереж. «При забудові Ocean Plaza теплова магістраль, але яка проходить не по цій ділянці, а трохи далі, побудована з порушенням охоронної зони», - заявив він.

Пелипишин додав, що спеціальна комісія повинна з’ясовувати, чи вплинуло це на прорив трубопроводу. Він також заперечив інформацію про те, що гідравлічні випробування могли спричинити аварію тепломережі.

«Ця ділянка трубопроводу, яка зараз ремонтується, у червні пройшла таке випробування і витримала випробувальний тиск…гідравлічні випробування проводяться, згідно з нормативними актами і правилами, тому ми тут змінювати, на жаль, нічого не можемо», - додав начальник відділу експлуатації теплових мереж КП «Київтеплоенерго».

«Зараз продовжуються ремонтні роботи. Було прийнято рішення поміняти не тільки пошкоджену ділянку, але й весь трубопровід на всю довжину проїжджої частини – це близько 23 метрів. Роботи зі зварювання планується завершити до кінця доби, а на ранок планується засипати та передати цю ділянку асфальтування», - зазначив Пелипишин.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня у Києві поблизу Либідської площі через прорив магістрального трубопроводу теплопостачання стався вилив гарячої води на дорогу і підтоплення першого поверху та підвального приміщення ТРЦ Ocean Plaza. У КП «Київтеплоенерго» стверджують, що пошкодження тепломагістралі сталося через те, що вона відпрацювала нормативний термін експлуатації. За даними КМДА, трубопровід діаметром 1000 мм був прокладений у 1987 році. Він обслуговує близько 3 тис. будівель.

У КМДА повідомили, що внаслідок прориву трубопроводу та виливу теплоносія опіки отримали 9 осіб, серед постраждалих - пасажири маршрутки, що потрапив у місце витоку теплоносія, та перехожі. У МВС поінформували про евакуацію 13 осіб з місця аварії, 7 з яких госпіталізували.

Сьогодні, 14 січня, у «Київтеплоенерго» заявили, що пошкодження трубопроводу біля ТРЦ Ocean Plaza планують ліквідувати до ранку 15 січня.

Одесою розгулював божевільний "мисливець за привидами"

Питання виплати компенсацій постраждалим вирішуватиме спеціальна комісія при КМДА. У КМДА поінформували, що станом на 14 січня п’ятеро осіб, постраждалих внаслідок аварії, перебувають у лікарні. Всього за допомогою звернулись 11 осіб, шестеро з них госпіталізації не потребували.