У Криму зафіксовано 335 політично мотивованих арештів

Автор
У Криму зафіксовано 335 політично мотивованих арештів

Було зафіксовано також 33 вироки, винесені щодо кримських політв'язнів.

В окупованому Криму упродовж 2019 року зафіксовано 335 політично мотивованих арештів, в тому числі 43 - за новими кримінальними справами.

Про це в середу на брифінгу в Києві заявив глава Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За 2019 рік Кримськотатарським ресурсним центром було зафіксовано 86 обшуків, 157 затримань, 194 допити, опитування і бесіди, 335 випадків арешту, з них 43 - за новими кримінальними справами, в тому числі, дві - заочно", - розповів Барієв.

Крім того, зазначив член Меджлісу, було зафіксовано 33 вироки, винесені щодо кримських політв'язнів, і 252 рішення щодо продовження утримання під вартою.

Окупанти двічі порушили “тишу”

За словами Барієва, Кримськотатарському ресурсному центру відомо про 578 випадків порушення права кримчан на справедливий суд.

Експертами КРЦ також встановлено, що у 2019 році було 90 випадків порушення на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров'я та 69 фактів незаконного етапування кримських політв'язнів.